Prognoza meteo pentru București vine la pachet cu o avertizare ANM de caniculă. Cod Galben cu 38 de grade până marți în Capitală

16 aug. 2021
2318 afișări
Prognoza meteo pentru București vine la pachet cu o avertizare ANM de caniculă. Cod Galben cu 38 de grade până marți în Capitală
Prognoza meteo pentru București vine la pachet cu o avertizare ANM de caniculă. Cod Galben cu 38 de grade până marți în Capitală. sursa foto: b365.ro

Prognoza meteo pentru București vine la pachet cu o avertizare ANM de caniculă. Cod Galben până marți în Capitală. Revine valul persistent și insistent de căldură care ne-a fript zilele vara aceasta. Meteorologii spun că vom avea din nou parte de disconfort termic accentuat sub un cod galben de caniculă aflat în vigoare în aproape toată țara, inclusiv București, până mâine.

Prognoza meteo pentru București vine la pachet cu o avertizare ANM de caniculă. Cod Galben până marți în Capitală

Avertismentul meteorologilor spune că vom avea parte de încă două zile caniculare în aproape toată România, inclusiv București, anunță ANM. În prezent este instaurat un cod galben de caniculă cu disconfort termic accentuat. Valul de caniculă se va intensifică și vom avea parte de temperaturi de până la 38 de grade Celsius în data de 16 și 17 august.

Prognoza meteo ANM pentru luni în București

Pentru luni, 16 august, meteorologii anunță vremea caniculară şi disconfortul termic accentuat persistent în București. Temperatura maximă din Capitală ar putea ajunge la 36 de grade Celsius. De asemenea, cerul o să fie mai mult senin, iar vântul o să fie slab în general. De asemenea, temperatura minimă o să fie de 20-21 de grade, chiar și mai scăzută de atât în jurul Capitalei.

La nive național, cerul o să fie în general senin, cu anumite înnorări, pe alocuri ploi de scurtă durată cu descărcări electrice, la munte. În acelaști timp, vântul va sufla slab şi moderat, cu o serie de intensificări în zona montană înaltă.

Avertizare meteo cod galben de caniculă

Administrația Națională de Meteorologile a impus pentru marți și miercuri, adică 16 și 17 august, un cod galben de caniculă, căldură și nu în ultimul rând disconfort termic accentuat.

Conform specialiștilor, valul puternic și persistent de căldură va cuprinde luni aproape toată România. Mai mult, marți, 17 august, acesta va persista în zona de sud, centrală și de est.

Local va fi caniculă cu disconfort termic accentuat. Mai mult, indicele temperatură-umezeală (ITU) va  depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități cu temperaturi la umbră cuprinse între 34 și 38 de grade. De asemenea, vor exista și o serie de instabilității atmosferice locale la munte, în nord și nord-vest.

Caniculă tropicală în București și în țară, mai anunță meteorologii

Căldura tropicală se extinde în următoarele zile în România și vom avea parte de unul dintre cele mai persistente valuri de căldură care au fost vreodată în România. Directorul ANM, Elena Mateescu, a vorbit despre aceste fenomene meteorologice.

„Zona de sud şi sud-est a Europei a fost marcată de acest val de căldură persistent, de lungă durată şi într-adevăr şi noi înregistrăm în ţara noastră cel mai lung val de căldură ca număr de zile consecutive.

Vorbim de 15 zile consecutive în care temperaturile în România – în partea de vest, în partea de sud-sud-est a ţării – au depăşit 35 de grade Celsius, iar în cele mai călduroase zile din iulie, de la sfârşitul lunii, 28-29-30-31 iulie, ne-am apropiat de valori de 40 de grade”, a explicat la Digi24, directorul ANM, Elena Mateescu.

Prognoza meteo pentru București vine la pachet cu o avertizare ANM de caniculă. Cod Galben până marți în Capitală

Cookies