ÎN BUCUREȘTI

Prognoza meteo pentru București vine cu o veste bună! Vremea se încălzește și toamna frumoasă revine

Prognoza meteo pentru București de duminică vine cu o veste bună pentru locuitorii orașului. În sfârșit vremea se încălzește și toamna frumoasă revine pentru o perioadă în Capitală. Ne așteaptă temperaturi și de 22 de grade la începutul săptămânii viitoare.

Prognoza meteo pentru București vine cu o veste bună! Vremea se încălzește și toamna frumoasă revine

Duminică, în București, vremea va fi frumoasã şi se va încălzi uşor, anunță meteorologii ANM. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 19 – 20 de grade, iar cea minimã de 6 – 7 grade. În săptămâna 4 octombrie – 11 octombrie, valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, posibil uşor mai coborâte în extremitatea de est a ţării.

Cum va fi vremea luni și marți

Veștile bune vin de abia de luni, atunci când vremea va fi în general frumoasă și chiar se va încălzi în București. Astfel, revenim la valorile termice specifice începutului lunii octombrie. Meteorologii mai spun că cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi în creștere și va ajunge la 20 – 22 de grade, în timp ce temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 8 -10 grade. Mare atenție, dimineaţa şi noaptea, în zona din jurul orașului vor fi condiţii de ceaţă.

Marți vremea se mai răcorește puțin. Valorile termice se vor menţine apropiate de cele specifice lunii octombrie, chiar dacă vor fi în scădere. Astfel, vom avea o maximă de 19 – 20 de grade şi o minimă de 7 – 9 grade Celsius. Meteorologii mai spun că cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei. Vântul va sufla în general moderat.

Ce spune Elena Mateescu, directorul ANM, cu privire la prognoza meteo din această săptămână

„Minimele vor coborî de la o zi la alta. Pe parcursul acestei săptămâni, mai ales pe parcursul dimineților de miercuri, joi și vineri, înregistrăm valori aproape de zero grade Celsius sau chiar negative în depresiunile din estul Transilvaniei, până la valori de cel mult 5-8 grade în zonele nordice și centrale și numai 10-11 grade în sud și sud-est.

Vorbim și de precipitații începând din această noapte în special în Banat, Oltenia, Crișana, la nivel local, în Transilvania și Muntenia, iar mâine, mai accentuat vorbim în continuare de cantități mai însemnate în același zone, în vestul, sud-estul, centrul țării. Temperaturile nu vor depăși, la nivelul maximelor, 12-21 de grade, la nivelul întregii țări. La nivelul minimelor, vor fi între 0 și 11 grade” a anunţat Elena Mateescu, director ANM.

Prognoza meteo pentru București vine cu o veste bună! Vremea se încălzește și toamna frumoasă revine


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button