ÎN BUCUREȘTI

Prognoza meteo pentru București. Vă era dor de furtuni și ploi? Revin avertizările ANM în Capitală

Prognoza meteo pentru București nu este cea mai bună și ne așteaptă un weekend cu vreme schimbătoare și avertizări meteo ANM pentru Capitală. Vă era dor de furtuni și ploi? Că nouă nu.

Prognoza meteo pentru București. Vă era dor de furtuni și ploi? Revin avertizările ANM pentru Capitală

Meteorologii au venit vineri cu o nouă prognoză meteo specială pentru Capitală, alături de o serie de informări meteo ANM care ne avertizează că o să avem din nou parte de ploi consistente cu caracter de furtună.

Prognoza meteo specială pentru București

Astfel, începând de azi, vremea se va răcori simțitor şi va deveni din ce în ce mai instabilă în Capitală pe parcursul zilelor de vineri şi de sâmbătă, transmite prognoza meteo publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Cum va fi vremea vineri și sâmbătă în Capitală

Astfel, de vineri 2 iulie, ora 10:00 până sâmbătă, 3 iulie, ora 10:00, cerul Capitalei o să fie închis la culoare din când în când și vom avea parte de înnorări temporare accentuate. Mai mult, ziua vor fi perioade cu averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, lucru care se traduce prin furtuni violente, așa că mare atenție pentru unde vă prinde ploaia în Capitală.

Cantități mari de apă și temperaturi mai scăzute

Mai mult, se vor acumula cantităţi de apă în medie de 10 – 15 litri/mp şi izolat, posibil, peste 20 litri/mp în anumite zone. Măcar avem și o veste bună, mai scăpăm de caniculă, iar temperatura maximă va fi de 26 – 27 de grade Celsius în miezul zilei, iar cea minimă de 16 – 18 grade Celsius pe timpul nopții.

Avertizări meteo cod portocaliu și galben în aproape toată țara, inclusiv la mare

ANM a emis, vineri, o serie de avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de instabilitate atmosferică, valabile, în total, în 34 de judeţe şi Bucureşti, atât vineri şi sâmbătă.

De asemenea, au fost emise și vertizări Cod portocaliu şi Cod galben de ploi abundente şi instabilitate atmosferică accentuată în 34 de judeţe şi Municipiul Bucureşti, valabile până aproape de miezul nopţii.

Astfel, de vineri 2 iulie, ora 10:00 până la ora ora 23:00, este în vigoare un Cod portocaliu de vreme rea în Transilvania, Maramureş, Dobrogea, local în Moldova, Muntenia şi în jumătatea de nord a Crişanei, zone unde vor fi averse torenţiale, descărcări electrice şi pe alocuri vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 35 – 50 litri/mp şi izolat peste 60 – 70 litri/mp.

Prognoza meteo pentru București. Vă era dor de furtuni și ploi? Revin avertizările ANM pentru Capitală

Ploi abundente în Muntenia și la munte

Mai mult, meteorologii avertizează că o serie ploi abundente se vor semnala şi în restul Munteniei şi Moldovei, însă pe arii mai restrânse.

Tot în acelaşi interval de timp mai este activ un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în nordul Moldovei, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Crişanei, sud-vestul Transilvaniei şi pe arii restrânse la munte.

Meteorologii mai spun că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 25 – 35 litri/mp.

Ce județe sunt afectate

Judeţele aflate vineri sub Cod portocaliu şi Cod galben, unele total şi altele parţial, sunt: Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vrancea, Vaslui, precum şi Municipiul Bucureşti.

Prognoza meteo pentru București. Vă era dor de furtuni și ploi? Revin avertizările ANM pentru Capitală


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button