Prognoza meteo pentru București. Sunt așteptate ploi și descărcări electrice

13 mai 2021
114 afișări
Prognoza meteo pentru București. Sunt așteptate ploi și descărcări electrice

ANM a emis prognoza meteo pentru București. Sunt așteptate ploi și descărcări electrice. De asemenea, alerta de vreme rea se menține în toată țara. Află până când este în vigoare.

Prognoza meteo pentru București. Sunt așteptate ploi și descărcări electrice

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru București în intervalul 13.05.2021 ora 10:00 – 14.05.2021 ora 21:00. Astfel:

Pe parcursul zilei de joi cerul va avea înnorări temporare, vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade. În orele serii și la începutul nopții (13/14 mai) va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor putea depăși 10 l/mp. Temperatura minimă va fi de 10…12 grade.

Vineri (14 mai), vremea va fi în general frumoasă și normală sub aspect termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40…50 km/h, la începutul zilei, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade.

Vreme rea în toată țara

Potrivit ANM, alerta de vreme severă a intrat în vigoare joi, la ora 10:00 și este valabilă până vineri, ora 21:00.

În intervalul menționat mai sus, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.

Aceste fenomene se vor semnala, joi îndeosebi în sudul, vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului. Vineri, ele vor afecta cu precădere jumătatea de nord a țării.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 -20 l/mp și, pe arii restrânse, 25 – 35 l/mp.

Cookies