Prognoza meteo pentru București. Nici temperatura minimă nu ne mai răcorește

15 iul. 2021
123 Afișari
Prognoza meteo pentru București. Nici temperatura minimă nu ne mai răcorește
Prognoza meteo pentru București. Nici temperatura minimă nu ne mai răcorește

Prognoza meteo pentru București. La orele amiezii avem parte de caniculă și nici măcar temperatura minimă de 21 de grade Celsius nu ne mai răcorește.

Prognoza meteo pentru București. ANM spune cum va fi vremea din Capitală în intervalul 15.07.2021 ora 10:00 – 16.07.2021 ora 23:00.

Prognoza meteo pentru București

Administrația Națională de Meterologie transmite că vremea din București va fi călduroasă, caniculară la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80
de unități al disconfortului termic.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii 35 de grade, iar cea minimă va fi de 19 – 21 de grade.

Recomandăm și: Cum ne protejăm de caniculă. Sfaturile managerului Centrului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov

Cod gaben de caniculă este și în Oltenia, Muntenia, Moldova, vestul Dobrogei, local Transilvania. Avertizarea meteorologică este valabilă pentru zilele de 15 și 16 iunie. Fenomenele vizate sunt: val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă.

Astfel, ANM transmite că, în sudul, estul și centrul țării, valul de căldură va persista și local va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a teritoriului pe parcursul zilei de joi (15 iulie), iar vineri (16 iulie), mai ales în regiunile extracarpatice.

Recomandăm și: Ce spun medicii despre folosirea aerului condiționat în perioada verii. Ce afecţiuni poate declanşa

Potrivit informațiilor oficiale transmise de ANM, în aceste regiuni vremea se va menține caniculară până la sfârșitul săptămânii.

Vijelii în mai multe județe din țară

ANM a emis o avertizare meteo de tip Cod Galben pentru județele Banat, Crișana, Maramureș, local Transilvania și vestul Olteniei. Fenomenul vizat: instabilitate atmosferică temporar accentuată. Avertizare este valabilă în intervalul 15 iulie, ora 14:00 – 16 iulie, ora 23:00.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 – 40 l/mp.

Meteorologii spun că astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în restul zonei montane.

De asemenea, ANM a emis o avertizare de tip Cod Portocaliu pentru județele Timiș, Arad, Bihor, Sălaj, Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Hunedoara, Caraș-Severin, precum și în zona montană a județului Alba. Fenomenul vizat: instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Avertizarea este valabilă în intervalul 15 iulie, ora 16:00 – 16 iulie, ora 06:00.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80 – 90 km/h, grindină și frecvente descărcări electrice. Vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35 – 50 l/mp și izolat 70 – 80 l/mp.

Cookies