Prognoza meteo pentru București în perioada 31 iulie – 4 august. ANM a anunțat temperaturi ridicate, dar și ploi cu descărcări electrice

31 iul. 2023
1132 Afișari
Prognoza meteo pentru București în perioada 31 iulie - 4 august. ANM a anunțat temperaturi ridicate, dar și ploi cu descărcări electrice
Prognoza meteo pentru București în perioada 31 iulie - 4 august. ANM a anunțat temperaturi ridicate, dar și ploi cu descărcări electrice | Sursa foto: B365

După mai multe zile de cod portocaliu și roșu de caniculă în București, temperaturile scad brusc și se instalează ploile și vijeliile. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza meteo pentru București.

Prognoza meteo pentru București în perioada 31 iulie – 4 august

ANM a anunțat prognoza specială pentru București. Pe durata nopții dintre 30-31 iulie, cerul a fost variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul nopții, atunci când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului a crescut. Temperatura minimă este de 18…20 grade Celsius. Prognoza specială este valabilă până la ora 10:00.

LUNI, 31 iulie

În restul zilei de 31 iulie, cerul va fi temporar noros și vor fi averse însoțite de descărcări electrice. Temperatura maximă înregistrată va ajunge la 28 de grade Celsius, iar minima termică va fi de 20 de grade Celsius. Viteza vântului va fi de 5 m/s.

MARȚI, 1 august

Începutul lunii august va aduce temperaturi maxime de 32 de grade Celsius, iar minima termică va fi de 18 grade. Cerul va fi variabil. Vântul va bate cu 5 m/s.

MIERCURI, 2 august

Miercuri revin ploile în București. Cerul va fi temporar noros, vor fi averse însoțite de descărcări electrice. Cu toate acestea, maxima termică va ajunge la 35 de grade Celsius. Minima termică va fi de 20 de grade. Vântul va avea o viteză de 4 m/s.

JOI, 3 august

Joi, temperaturile înregistrate vor fi puțin mai ridicate decât în restul săptămânii. Maxima termică va fi de 36 de grade Celsius, iar minima termică va fi de 21 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va bate cu 9 m/s.

VINERI, 4 august

Temperaturile vor fi în creștere vineri, astfel că temperatura maximă va fi de 37 de grade Celsius, iar minima va fi de 22 de grade. Cerul va fi variabil. Vântul va avea o viteză de 6 m/s.

Cod portocaliu și galben în restul țării

În restul țării au fost anunțate două coduri, unul galben și unul portocaliu.

Codul galben a fost anunțat pentru Banat, Crișana și Transilvania, iar spre seară și noaptea mai ales în Oltenia și Moldova, în intervalul 30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 10:00. Fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică.

În aceste zone, va fi instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin perioade cu intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale în general de 60…70 km/h, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp, conform ANM.

Fenomenele vor fi prezente și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. Pe data de 31 iulie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în jumătatea estică, iar vântul va avea intensificări în extremitatea de sud-vest a țării.

Codul portocaliu vizează zonele montane, în vestul Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, în intervalul 30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 10:00. Fenomele vizate sunt instabilitate atmosferică accentuată, averse torențiale.

În acest interval, vor exista perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice frecvente, intensificări ale vântului (rafale de peste 80 km/h), vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare, cantitățile de apă vor ajunge la 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies