Prognoza meteo pentru București în acest weekend, 5-6 august. ANM a emis și un cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat

05 aug. 2023
1327 afișări
Prognoza meteo pentru București în acest weekend, 5-6 august. ANM a emis și un cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat
Prognoza meteo pentru București în acest weekend, 5-6 august. ANM a emis și un cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Meteorologii au emis prognoza pentru București, valabilă în acest weekend, 5-6 august. De la ANM aflăm că nu ne mai aflăm sub cod portocaliu de caniculă, ci sub cod galben. Disconfortul din Capitală și alte multe județe din țară se menține ridicat.

UPDATE: ANM a actualizat prognoza specială pentru Capitală, valabilă în intervalul 5 august, ora 10:00 – 6 august, ora 10:00:

Astfel, avem caniculă în București, disconfort termic în continuare ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, dar spre sfârșitul intervalului vor apărea înnorări și va crește probabilitatea pentru ploi cu tunete și fulgere.

Vântul va fi prezent și va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 36-37 grade Celsius, iar temperatura minimă de 18-20 de grade.

Știrea inițială

Prognoza pentru București în acest weekend, 5-6 august

Încă de vineri, ANM a emis prognoza specială pentru București, valabilă până sâmbătă seară. Ulterior, meteorologii au anunțat cum va fi vremea și duminică, 6 august.

Astfel, sâmbătă, 5 august, în Capitală va fi caniculă și disconfort termic accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 35-36 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 19-22 grade Celsius. Vântul va sufla slab și moderat (temporar vor apărea ușoare intensificări), iar cerul va fi senin.

Duminică, 6 august, vremea se răcește ușor în București și va deveni ușor instabilă. Posibil să se înregistreze averse cu tunete și fulgere. Temperatura maximă va fi de 32 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 18 grade Celsius.

Cod galben de caniculă în România

Pentru ziua de sâmbătă, 5 august, Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă, val de căldură și disconfort termic accentuat.

Meteorologii transmit că, pe parcursul zilei de sâmbătă, în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Oltenia, Muntenia și sud-estul Moldovei va fi caniculă, se va menține ridicat disconfortul termic, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade Celsius.

Notă: Din după-amiaza zilei de sâmbătă vremea va deveni instabilă în regiunile vestice și sud-vestice, transmite ANM.

Sursa foto: captură/ ANM
Sursa foto: captură/ ANM

Vremea pe litoral în acest weekend

Sâmbătă, 5 august:

  • Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 31 de grade Celsius;
  • Temperaturile minime se vor încadra între 21 și 23 de grade Celsius;
  • Apa mării va avea între 18 și 21 de grade Celsius.

Duminică, 6 august:

  • Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 30 de grade Celsius;
  • Temperaturile minime se vor încadra între 20 și 22 de grade Celsius;
  • Apa mării va avea între 19 și 22 de grade Celsius.

Te-ar mai putea interesa și: Calea Victoriei e pietonală și în weekendul 5-6 august. „Străzi deschise” înseamnă expoziții de pictură, spectacole de teatru și ateliere de citit, dar și restricții de trafic

Cookies