PROGNOZA METEO pentru BUCUREŞTI. Ger năprasnic în Capitală

de:
14 dec. 2016
0 afișări
PROGNOZA METEO pentru BUCUREŞTI.  Ger năprasnic în Capitală

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI MIERCURI. Deşi valorile termice vor creşte uşor, vremea se va menţine rece pentru această dată, îndeosebi dimineaţa. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare seara şi noaptea, dar condiţiile de ninsoare vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI JOI. Valorile termice vor fi apropiate de cele climatologic specifice acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara si mai ales noaptea, când trecător este posibil să fulguiască. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI VINERI. Valorile termice vor marca o scădere, astfel că vremea va deveni rece pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în cursul zilei, cand vor fi condiţii reduse de fulguială. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări temporare în prima parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Deşi temperaturile vor creşte uşor faţă de intervalul precedent, vremea se menţine rece pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării, îndeosebi dimineaţa. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 grade in estul Transilvaniei si 5 grade prin sudul Banatului, vestul Olteniei si Subcarpatii Moldovei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales spre seară și noaptea, când va ninge slab, local în vest şi nord-vest şi pe arii restrânse în rest. Trecător şi izolat în regiunile sudice vor fi posibile precipitaţii sub formă de lapoviţă, ce ar putea favoriza formarea poleiului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și local în sud-estul, precum și în sud-vestul teritoriului. Vor fi condiții de ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

PROGNOZA METEO JOI. Ziua incepe cu ger in estul Transilvaniei si inghet in aproape toate celelalte zone, dar treptat temperaturile cresc pana la valori apropiate de cele climatologic specifice acestei perioade. Astfel maximele se vor situa intre -4 grade in Transilvania si 6 grade in vestul Olteniei. Cerul va avea înnorări în regiunile nordice, estice şi centrale, precum şi la munte unde, mai ales seara şi noaptea, temporar va ninge, în general slab cantitativ. Ninsorile vor fi pe arii relativ extinse în zona Carpaţilor Orientali şi în Moldova, local în restul zonei montane şi pe arii restrânse în Maramureş, Transilvania, Muntenia şi Dobrogea. În special pe litoral vor fi posibile precipitaţii mixte, favorizând producerea de polei. În rest, cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare şi numai izolat va fulgui. Vântul va sufla cu intensificări temporare doar pe crestele montane, viscolind şi spulberând ninsoarea, iar spre seară şi noaptea si est şi in sud-est.

PROGNOZA METEO VINERI. Dimineata va fi frig in zori, dar valori sub pragul gerului sunt posibile doar in depresiuni, dar peste zi si in noaptea urmatoare mai ales temperaturile vor scadea astfel că vremea va deveni geroasă în nord, centru și nord-est şi local în restul teritoriului. Maximele vor fi cuprinse in general intre -7 grade in depresiuni si 5 grade in Dealurile Banatului. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări în cursul zilei în regiunile extracarpatice şi la munte, unde izolat va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe creste, dar si în est si in sud-est. Izolat dimineata va fi ceata.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Va fi ger patrunzator in primele ore, minimele vor fi cam intre -22 grade in estul Transilvaniei si -4 grade in Dealurile de Vest, iar peste zi vremea ramane rece, cu maxime intre -6 grade si 4 grade. Cerul va fi variabil în regiunile estice şi sudice şi mai mult senin în rest şi doar în extremitatea de sud-est vor fi condiţii reduse de precipitaţii slabe. Vântul va cu intensificări pe crestele montale și trecător în sud-est. Dimineaţa si noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceață.

PROGNOZA METEO DE DUMINICA PANA MARTI. În majoritatea regiunilor, dimineaţa şi noaptea, vremea va fi rece pentru această perioadă, în schimb valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile multianuale. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă la început, dar va fi în creștere în a doua parte a intervalului.

Cookies