Prognoza meteo pentru București spune că scăpăm de caniculă, dar dăm de furtuni, vijelii și fulgere în următoarele zile

04 aug. 2021
267 Afișari
Prognoza meteo pentru București spune că scăpăm de caniculă, dar dăm de furtuni, vijelii și fulgere în următoarele zile
Prognoza meteo pentru București spune că scăpăm de caniculă, dar dăm de furtuni, vijelii și fulgere în următoarele zile. sursa foto: b365.ro

Prognoza meteo pentru București aduce vești bune, și rele, ca în viață. Meteorologii ANM spune că scăpăm de caniculă, dar dăm de furtuni, vijelii și fulgere în următoarele zile atât în Capitală, cât și în țară. Dacă v-ați făcut deja planuri de vacanță vă urăm noroc în a găsi vreme bună.

Prognoza meteo pentru București spune că scăpăm de caniculă, dar dăm de furtuni, vijelii și fulgere în următoarele zile.

O să cădem din lac în puț. Cam asta vor să zică meteorologii care au croșetat prognoza meteo pentru București în următoarele zile. Astăzi și mâine, adică miercuri și joi, mai este în vigoare un cod galben de caniculă. Acesta este valabil în Capitală și alte zece județe din sud și sud-est. După ne așteaptă furtuni violente, cu ploaie abundentă și descărcări electrice. Totuși, până mâine vom avea parte în continuare de disconfort termic accentuat, mai ales că indicele temperatură-umezeală depășește în continuare pragul critic. Practic, dacă stai în soare, o să te sufoci nu alta.

Progonoza meteo pentru București anunță vreme schimbătoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) ne-a explicat zilele acestea că până în data de 15 august regimul termic pentru această perioadă revine la normal, motiv pentru care scăpăm de caniculă și de temperaturi extreme. Maximele vor ajunge din nou spre 26 de grade Celsius, adică limita normală pentru această lună. Mai mult de atât, vom avea parte de instabilitate atmosferică, adică ploi, furtuni și fulgere, atât pe parcursul acestei săptămâni, cât și săptămâna viitoare.

Cum va fi prognoza meteo pentru București astăzi

Pentru mierucuri meteorologii spun că vremea o sa fie în continuare călduroasă, cu un disconfort termic accentuat, cum vă spunea mai sus. De asemenea, nu vom mai avea doar un cer senin. Acesta va fi variabil pe tot parcursul zilei și mai vedea și nori. Trecător, mai ales spre seară, vor fi condiții propice de averse violente, cu descărcări electrice și intensificări ale vântului, totuși de scurtă durată. Privind temperatura maximă, aceasta va ajunge undeva la 34 de grade, iar cea minimă se oprește undeva la 19-22 de grade Celsius.

S-ar putea să te intereseze și Un august chiar că în flăcări. Ploaie de coduri galbene și portocalii de caniculă, dar și avertizări de vijelii. Harta nebuniei meteo

Prognoza meteo pentru București de joi

Joi, adică mâine, în Capitală vremea o să devină din nou caniculară cu un disconfort termic și mai accentuat decât cel de astăzi cu temperaturi maxime ce vor urca din nou la un grad extrem de ridicat, de 36-37 de grade, iar cea minimă de 19-21 de grade Celsius. Totuși, din timpul serii și chiar peste noapte începe nebunia, cu cer variabil și înnorări temporare, iar probabilitatea ca să avem parte de furtuni cu averse și descărcări electrice și intensificări mari ale vântului va crește exponențial.

Prognoza meteo pentru București de vineri schimbă foaia

Totuși, vineri, vremea schimbă pur și simplu foaia instat. Temperaturile or să scadă semnificativ și vom simți asta din plin. Mai mult, vom avea parte de înnorări temporare accentuate. Dacă în ultimele zile aveam parte de ploi doar seara, pentru vineri sunt șanse mari de averse mai ales în cursul zilei. Acestea vor fi însoțite de descărcări electrice şi posibile intensificări ale vântului. Totuși, cu temperaturi maxime vor fi de 30-31 de grade Celsius. Și cu cele minime de 17-19 grade, vom putea respira cel puțin ușurați fără gria căldurii.

Prognoza meteo pentru București spune că scăpăm de caniculă, dar dăm de furtuni, vijelii și fulgere în următoarele zile

Cookies