Prognoza meteo pentru București. ANM: Vremea continuă să se încălzească

02 dec. 2021
256 Afișari
Prognoza meteo pentru București. ANM: Vremea continuă să se încălzească
Prognoza meteo pentru București. ANM: Vremea continuă să se încălzească

Meteorologii transmit că vremea se va încălzi în Capitală, dar până ajungem la orele amiezii, să știți că dimineață am folosit racleta din dotare pentru a dezgheța mașina.

Prognoza meteo pentru București. ANM: Vremea continuă să se încălzească cât se poate pentru data din calendar. Să nu uităm că în alte părți ale țării deja ninge ca-n povești, dar o să vorbim și despre vremea din România.

Prognoza meteo pentru București

Meteorologii transmit că vremea din Capitală continuă să se încălzească, devenind caldă pentru această perioadă a anului. Valorile maxime care se vor realiza la orele prânzului vor fi de 12-13 grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 3 grade Celsius.

Vântul va sufla slab până la moderat în București, iar cerul va fi variabil, potrivit informațiile transmise de Administrația Națională de Meteorologie – ANM.

Te-ar mai putea interesa și: Primul caz suspect de Omicron în România. Un sportiv din lotul Științei Baia Mare, sosit din Africa de Sud, a fost testat pozitiv cu COVID-19

Cum va fi vremea în țară

Vreme caldă pentru data din calendar, spun meteorologii. În partea de vest și nord-est a României, cerul va fi mai mult noros și vor apărea precipitațiile. În zonele montane, la altitudini mari, vor apărea precipitații mixte. Izolat, pot apărea depunerile de polei.

Vântul va fi prezent și va sufla slab și moderat. Intensificări temporare ale vântului vor apărea la munte, în zonele înalte, iar rafalele de vânt vor depăși 60-80 de kilometri pe oră, spulberând zăpada. Local, rafalele de vânt vor apărea și în regiunile de vest și pe litoral, cu viteze de 40-50 de kilometri pe oră.

Te-ar mai putea interesa și: Au venit din București și-au dat nas în nas cu ursoaica. Povestea turiștilor salvați în Harghita de jandarmi

Temperaturile maxime din țară vor fi de la -3 și 7 grade Celsius, până la 15 grade Celsius în Banat.

Cum va fi vremea la munte:

  • Ceahlău – 1 grad Celsius.
  • Păltiniș – 8 grade Celsius.
  • Poiana Brașov – 9 grade Celsius.
  • Predeal – 9 grade Celsius.
  • Rânca – 5 grade Celsius.
  • Semenic – 4 grade Celsius.
  • Sinaia – 8 grade Celsius.
  • Stâna de Vale – 7 grade Celsius.
  • Straja – 8 grade Celsius.

Se anunță ploi la munte, iar la altitudini mari, peste 1.700 de metri, vor apărea precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla și va prezenta intensificări temporare, mai ales în zonele înalte, acolo unde rafalele vor depăși 60-80 de kilometri pe oră, spulberând zăpada.

Cookies