Prognoza meteo pentru astăzi, 13 ianuarie. Vreme deosebit de rece în toată țara

Prognoza meteo pentru astăzi, 13 ianuarie. Vreme deosebit de rece în toată țara
Prognoza meteo pentru astăzi, 13 ianuarie. Vreme deosebit de rece în toată țara

Prognoza meteo pentru astăzi, 13 ianuarie. Vreme deosebit de rece în toată țara. În București se înregistrează maxim 2 grade Celsius, la orele prânzului.

Prognoza meteo pentru astăzi, 13 ianuarie

Meteorologii transmit că vremea se menține și astăzi geroasă, mai ales în regiunile intracarpatice. Atât dimineața, cât și noaptea, este ger în mai multe zone ale României.

Îți recomandăm să citești și: Cel puțin 12 fenomene meteo extreme în România, în 2021. Consilierul de stat pentru Climă Alexandra Bocșe preconizează intensificarea lor

Valorile maxime vor oscila între -6 și 4 grade Celsius. Cerul se menține variabil, dar în nordul țării, spre seară, vor apărea înnorări și ninsori slabe, izolat. Vântul va sufla slab spre moderat. Intensificări ale vântului vor fi în zona montană, mai ales în zonele înalte, unde rafalele vor depăși viteza de 80 – 90 de kilometri pe oră și vor spulbera zăpada. Dimineața va fi ceață și se va depune chiciură.

Temperaturile minime din țară vor oscila între -10 și 1 grad Celsius.

Vreme deosebit de rece în toată țara

Vreme deosebit de rece și în București, mai ales dimineața, când termometrele indică și -6 grade Celsius. Cerul va avea înnorări în prima parte a zilei de joi, dar treptat cerul va deveni mai senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 2 grade Celsius, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie – ANM.

Maximele și minimele de astăzi, în Capitală. Sursă foto: Facebook/ Administratia Nationala de Meteorologie RA
Maximele și minimele de astăzi, în Capitală. Sursă foto: Facebook/ Administratia Nationala de Meteorologie RA

Îți recomandăm să citești și: Noi reguli de parcare în București. Cum arată proiectul și cine ar putea să parcheze gratuit în Capitală

În zona montană, vremea se menține deosebit de rece, iar dimineața va fi ger. În a doua parte a zilei, dinspre masivele nordice se va extinde treptat înnorarea, iar pe alocuri, mai ales seara, va ninge slab. Vor fi intensificări ale vântului în zonele înalte, unde rafalele vor fi de 80 – 90 kilometri pe oră.

Vremea la munte:

  • Ceahlău: -9 grade Celsius;
  • Păltiniș: -3 grade Celsius;
  • Poiana Brașov: -3 grade Celsius;
  • Predeal: -4 grade Celsius;
  • Rânca: -2 grade Celsius;
  • Semenic: -4 grade Celsius;
  • Sinaia: -4 grade Celsius;
  • Stâna de Vale: -1 grad Celsius;
  • Straja: – 2 grade Celsius.

Până joi, 13 ianuarie, la ora 18:00, este în vigoare informatea meteo de ger și intensificări ale vântului emisă de ANM încă din data de 11 ianuarie.