Prognoza meteo pentru 4 săptămâni. ANM spune cum va fi vremea până la începutul lunii iunie

17 mai 2022
360 Afișari
Prognoza meteo pentru 4 săptămâni. ANM spune cum va fi vremea până la începutul lunii iunie
Prognoza meteo pentru 4 săptămâni. ANM spune cum va fi vremea până la începutul lunii iunie. Sursa foto: Pexels

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru 4 săptămâni. ANM ne anunță cum va fi vremea până la începutul lunii iunie. Veștile par bune :).

Prognoza meteo pentru 4 săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni: 16 mai – 13 iunie 2022. Estimările meteorologice sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Săptămâna 16 mai – 23 mai 2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână din calendar, mai ales în regiunile din vestul și sud-vestul României, dar și local în regiunile estice și sud-estice. Temperaturile vor fi apropiate de cele normale în restul regiunilor.

ANM anunță că regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a României, dar mai ales în regiunile din sud-vest. Excepție va face sud-estul extrem al țării, unde se vor înregistra cantități de precipitații în general apropiate de cele normale.

Săptămâna 23 mai – 30 mai 2022

Temperatura medie a aerului va înregistra valori ușor mai ridicate decât cele obișnuite pentru regiunile din sudul țării. În schimb, în regiunile din nordul României, temperatura medie a aerului va fi ușor mai coborâtă. În restul țării, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea țării, dar mai ales în regiunile din sud-vest. Excepție va face nordul extrem, acolo unde regimul pluviometric va fi local excedentar.

ANM spune cum va fi vremea până la începutul lunii iunie

Săptămâna 30 mai – 6 iunie 2022

Temperaturile medii înregistrate vor fi puțin mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile din sudul țării, iar în rest se vor menține în general apropiate de cele obișnuite.

Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele din sud-vest.

Săptămâna 6 iunie – 13 iunie 2022

Media valorilor termice se va afla peste cele specifice pentru aceast interval în regiunile din sudul și sud-vestul țării, iar în rest se vor menține apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a României, dar mai ales în jumătatea sud-vestică.

Cookies