Prognoza meteo pentru 24 și 25 ianuarie. Vreme mai rece decât în mod normal

24 ian. 2022
199 Afișari
Prognoza meteo pentru 24 și 25 ianuarie. Vreme mai rece decât în mod normal
Prognoza meteo pentru 24 și 25 ianuarie. Vreme mai rece decât în mod normal

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru 24 și 25 ianuarie (luni și marți). Vremea este mai rece decât ar trebui să fie pentru această dată din calendar, iar temperaturile abia vor depăși 0 grade Celsius.

ANM a emis prognoza pentru 24-25 ianuarie 2022

Potrivit estimărilor făcute de Administrația Națională de Meteorologie, vremea va fi mai rece luni, 24 ianuarie 2022, decât ar trebui să fie în mod normal în cele mai multe regiuni ale României. În regiunile intracarpatice, dar și în zonele deluroase diminețile sunt geroase. Ger va fi și noaptea în vestul, nordul, nord-estul, centrul, la deal și pe suprafețe mici în restul țării.

Temperaturile maxime de luni vor oscila între -8 și 3 grade Celsius. Cele mai ridicate temperaturi vor fi în partea de vest a Olteniei. Temperaturile minime vor oscila între -18 și -4 grade Celsius, în depresiuni vor fi și mai scăzute.

Cerul va fi variabil în general, dar în sudul și estul țării vor apărea înnorări. Va ninge temporar, mai ales seara și noaptea în Dobrogea, local în Moldova, în Muntenia, în Carpații de Curbură și izolat în restul zonei montane.

Vântul va sufla slab până la moderat. Intensificări ale vântului vor apărea în timpul zilei, în regiunile din sud-est, acolo unde rafalele vor depăși viteza de 50-55 kilometri pe oră. Intensificări ale vântului vor apărea și în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, în special pe creste, unde rafalele vor avea viteze de 70-80 kilometri pe oră, iar zăpada va fi spulberată.

Luni, în București, temperatura maximă va fi de 0 grade Celsius, iar cea minimă va fi de -4 grade Celsius, potrivit ANM.

Vreme rece, ceață și chiciură

Marți, 25 ianuarie 2022, vremea se va menține mai rece decât în mod normal în cea mai mare parte a țării. Va fi ger dimineața, mai ales în nordul, nord-estul, centrul și vestul României, iar noaptea în centrul, zonele deluroase din sudul și izolat în restul țării.

Norii vor fi prezenți pe cer și va ninge slab, în special seara și noaptea, local în nordul, centrul, estul și sud-estul țării. În celelalte regiuni va ninge izolat.

Vântul va sufla slab până la moderat. Intensificări ale vântului vor apărea la altitudini mari în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură.

Valorile maxime vor oscila între -8 și 3 grade Celsius, iar temperaturile minime vor oscila între -12 grade (Transilvania) și -1 grad (Moldova). În mod izolat va apărea ceața și vor exista depuneri de chiciură.

Cookies