Prognoza meteo pentru 2 săptămâni. Prima parte a lunii septembrie aduce temperaturi plăcute

06 sept. 2021
216 afișări
Prognoza meteo pentru 2 săptămâni. Prima parte a lunii septembrie aduce temperaturi plăcute
Prognoza meteo pentru 2 săptămâni. Prima parte a lunii septembrie aduce temperaturi plăcute

Prognoza meteo pentru 2 săptămâni. Prima parte a lunii septembrie aduce temperaturi plăcute, iar șansele de ploaie sunt scăzute, potrivit ANM.

Prognoza meteo pentru 2 săptămâni. Prima parte a lunii septembrie aduce temperaturi plăcute. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 6 – 19 septembrie 2021.

Prognoza meteo pentru 2 săptămâni

Banat

Prima parte a intervalului despre care vorbim, va debuta cu un regim termic pe timpul zilei caracterizat de valori apropiate de cele specifice pentru septembrie, cu maxime de 23 – 25 de grade Celsius, în medie. Nopţile vor fi răcoroase, cu temperaturi de 8 – 11 grade Celsius. Între 10 şi 14 septembrie, vremea va deveni mai caldă decât normal în cursul după-amiezilor când,în medie, se vor înregistra temperaturi de 26 – 27 de grade Celsius. Minimele din timpul nopților vor fi cele obişnuite pentru această perioadă, respectiv 11 – 14 grade Celsius. Meteorologii estimează că, mai apoi, vremea va deveni mai răcoroasă, dar sunt temperaturi obișnuite după mijlocul lunii septembrie.

Regimul pluviometric se va menţine deficitar în mare parte a intervalului de referinţă. După 15 septembrie cresc șansele să plouă.

Recomandăm și: Prognoza meteo ANM pentru București. Se anunță zile neobișnuit de răcoroase în Capitală

Crișana

La începutul perioadei menționate, vom avea zile cu temperaturi normale, care se vor situa între 22 şi 25 de grade Celsius. Nopțile vor fi răcoroase, când se vor înregistra 8 – 12 grade Celsius. Între zilele de 10 şi 13 septembrie va fi mai cald decât în mod obişnuit pentru această perioadă a lunii septembrie, cu 25 – 27 de grade Celsius ziua şi 10 – 15 grade Celsius noaptea, în medie. La sfârșitul celor două săptămâni, meteorologii estimează o răcorire a vremii ce se va resimţi în special la
temperaturile înregistrate în timpul zilelor, care de altfel vor deveni apropiate de mediile multianuale.

După data de 14 septembrie crește probabilitatea de ploaie.

Prima parte a lunii septembrie aduce temperaturi plăcute

Transilvania

Valorile temperaturilor din timpul zilelor vor fi apropiate de cele specifice, respectiv 21 – 24 de grade Celsius, în medie. Nopţile vor fi răcoroase în mare parte din Transilvania, iar minimele termice vor fi de 6 – 10 grade. În depresiuni temperaturile vor ajunge chiar spre 1 – 3 grade Celsius. Vremea se va încălzi ușor între 10 şi 13 septembrie, mai ales în vestul şi sud-vestul zonei, maximele înregistrate vor fi de 23 – 26 de grade Celsius; temperaturile minime vor fi de 9 – 13 grade Celsius, și chiar mai mici în zonele depresionare. Apoi, până la sfârşitul celor două săptămâni, se așteaptă o răcorire a vremii, mai ales în timpul zilei.

Până în jurul datei de 15 septembrie, va ploua slab și trecător, doar izolat, cu precădere în zonele perimontane. Probabilitatea de ploaie va crește ulterior.

Maramureș

Meteorologii esitmează temperaturi normale pentru această perioadă a lunii, cu maxime de 21 – 23 de grade, în medie. Nopţile sunt răcoroase, cu temperaturi de 6 – 9 grade Celsius. În intervalul 9 – 13 septembrie, se încălzește și se vor înregistra temperaturi de 23 – 25 de grade Celsius, în timp ce minimele din timpul nopților vor fi cele obişnuite pentru această perioadă, respectiv 8 – 11 grade Celsius. După mijlocul lunii septembrie se așteaptă ca vremea să devină mai răcoroasă.

După data de 15 septembrie crește posibilitatea de ploaie.

Moldova

Vremea va fi răcoroasă la începutul perioadei, cu temperaturi maxime de 18 – 22 de grade Celsius şi temperaturi minime de 6 – 9 grade Celsius. Începând cu data de 9 septembrie, vremea se va încălzi ușor și treptat, ziua vor fi temperaturi de  20 – 24 de grade, iar noaptea temperaturi de 8 – 11 grade. Apoi vor fi chiar temperaturi mai ridicate decât acestea, mai ales în sudul Moldovei, unde la amiază se vor înregistra 26 de grade Celsius. În ultima parte a intervalului vremea se răcorește.

După data de 16 septembrie crește probabilitatea de ploaie.

Temperaturile se încălzesc pe parcurs

Dobrogea

Vremea va fi răcoroasă la începutul intervalului, cu temperaturi maxime de 19 – 22 de grade Celsius şi temperaturi minime de 10 – 15 grade Celsius. Vremea se va încălzi treptat în  perioada 9 – 15 septembrie, când se vor înregistra temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Apoi vremea se va încălzi și mai mult, maximele vor ajunge la 24 – 26 de grade Celsius, iar minimele vor fi de 13 – 18 grade Celsius.

Meteorologii așteaptă ploi slabe doar pe suprafeţe mici în primele zile ale intervalului menționat şi din nou la finalul celor două săptămâni de prognoză meteo.

Muntenia

Intervalul debutează cu o vreme răcoroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, cu temperaturi maxime de 20 – 23 de grade Celsius şi temperaturi minime de 6 – 10 grade Celsius. Vremea se încălzește în intervalul 10 – 14 septembrie, iar temperaturile vor fi de 24 – 27 de grade Celsius şi pe timpul nopților vor fi de 10 – 15 grade Celsius. Se estimează o răcorire spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză.

În primele zile ale intervalului menționat vor fi doar izolat ploi slabe, trecătoare, iar posibilitatea de ploaie va creşte doar după data de 16 septembrie.

Recomandăm și: Poluarea din București este tot mai gravă. Pe hârtie, există planuri care te-ajută să respiri, dar în realitate aerul e tot mai mult irespirabil

Oltenia

Vremea va fi răcoroasă la începutul perioadei, mai ales noaptea şi dimineața. Temperaturile maxime vor fi de 22 – 25 de grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi de 8 – 12 grade Celsius. Vremea se va încălzi treptat din data de 10 septembrie, iar la amiază se vor înregistra 28 de grade Celsius. În ultima parte a intervalului vremea se răcorește.

În primele zile ale intervalului menționat doar izolat vor fi ploi slabe, trecătoare, iar probabilitatea de ploaie va creşte doar după data de 16 septembrie.

La munte

Vremea va fi răcoroasă la început, în medie, cu temperaturi maxime de 9 – 16 grade Celsius şi temperaturi minime de 3 – 9 grade Celsius. Valori mai scăzute vor fi la peste 1700 m altitudine, unde noaptea vor fi temperaturi uşor negative. Ulterior, vremea se încălzește, iar o răcire este estimată doar la finalul celor săptămâni de prognoză meteo.

Până în data de 17 septembrie vor și ploi trecătoare doar pe spaţii restrânse, în general slabe cantitativ.

Prognoza meteo pentru 2 săptămâni. Prima parte a lunii septembrie aduce temperaturi plăcute

Cookies