VREMEA

PROGNOZA METEO pe trei zile. Un val de aer rece va acoperi întreaga ţară

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI MIERCURI. Regimul termic va scădea față de cel din intervalul precedent, astfel că vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă de -6…-4 grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI JOI. Temperatura aerului va crește până la valori apropiate de cele ale perioadei. Maxima se va situa în jurul a 5 grade, iar minima va fi de -3…-2 grade. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI VINERI. Vremea va continua să se încălzească și va deveni mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de 1…3 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI  SÂMBĂTĂ. Vremea va fi în continuare mai caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de -1…0 grade.

ÎN ŢARĂ

PROGNOZA METEO MIERCURI. Valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul precedent, astfel încât vremea va fi rece pentru această dată, în toată ţara. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -13 și -3 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -16 grade. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporare în regiunile extracarpatice și la munte. Trecător va ninge slab, pe arii restrânse în Moldova, Carpații Orientali și Meridionali și cu totul izolat în dealurile sudice, posibil și în Delta Dunării. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în estul și sud-estul teritoriului, precum și pe crestele montane. Izolat, în zonele joase de relief va fi ceață, asociată și cu depunere de chiciură.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea se va menține rece pentru această dată, în cea mai mare parte a țării, deși, majoritatea valorilor termice și în special cele nocturne, vor marca o creștere față de intervalul anterior. Creșterea de temperatură va fi substanțială în Moldova unde, vor fi înnorări și pe arii restrânse, precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. Astfel de fenomene vor fi posibile, dar trecător și cu totul izolat și în Maramureș, Transilvania și nordul Dobrogei. Vor fi condiții de polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, îndeosebi pe creste, precum și în extremitatea de sud-est. Temperaturile maxime vor avea valori de la -4…-3 grade în depresiunile Carpaților Orientali, până la 9 grade în Moldova, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 și 2 grade, mai scăzute în depresiuni, dar și mai ridicate în nord-est. Local, cu precădere spre sfârșitul intervalului, în zonele joase de relief va fi ceață, asociată pe spații mici cu depunere de chiciură.

PROGNOZA METEO VINERI. Valorile termice vor continua să crească astfel încât, la nivelul întregii țări, dar mai cu seamă în regiunile sudice și de răsărit, vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 3 și 13 grade, iar cele minime între -4 și 5 grade, ușor mai mici în depresiunile Carpaților Orientali. Cerul va fi temporar noros și izolat vor fi precipitații slabe, mixte în zona montană și ploi sau burniță în nordul, estul și sud-estul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi pe creste, dar temporar și pe arii restrânse, și în celelalte regiuni. Pe spații mici, în zonele joase de relief, va fi ceață.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea se va menține mai caldă decât în mod normal, în această perioadă. Cerul va fi temporar noros și izolat se vor semnala precipitații slabe, mixte, la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, mai ales pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 și 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 4 grade. În zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceață și posibil burniță sau ploaie slabă.

TENDINŢA

DUMINICĂ, LUNI ŞI MARŢI Temperatura aerului va fi în scădere treptată. Cu toate acestea, în primele două zile, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată, apoi valorile termice se vor situa sub cele specifice perioadei, iar în interiorul arcului carpatic și la munte, în ultima noapte din interval, revine gerul. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere.

În Bucureşti Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, în primele două zile, apoi valorile termice se vor situa sub cele ce ar fi specifice perioadei. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere, de la mijlocul intervalului.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button