ȘTIRI

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Furtuni şi temperaturi scăzute în CAPITALĂ

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. LUNI, vremea va fi instabilă si se va raci accentuat, pana la valori mai apropiate de cele normale. Cerul va fi mai mult noros și vor cadea averse, în general, moderate cantitativ, însoţite de descărcări electrice şi intensificări aleVântului. Temperatura maximă va fi de cel mult 21-22 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. MARŢI, vremea se va menţine instabilă şi va deveni rece pentru această dată. Cerul va fi noros, temporar va ploua iar vantul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 15-16 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. MIERCURI, vreme rece si in Capitala, cu maxime de cel mult 15..16 grade. Cerul va avea înnorări temporare, trecător mai ploua slab, iar vantul sufla moderat.

ÎN ŢARĂ

PROGNOZA METEO. LUNI, vremea va fi instabilă si se va raci semnificativ, în special în regiunile estice, unde vor fi cu mult mai scăzute decât mediile climatologice ale acestei perioadei. Cerul va fi mai mult noros si vor cadea averse în toate regiunile, insotite local de descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie și izolat chiar grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantităţile de apă vor depăși, local, 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp, cu precădere la deal și la munte, precum și în estul tarii teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade în nord-estul extrem și 26 de grade, izolat, în sud.

PROGNOZA METEO. MARTI, vremea va fi, în general, instabilă şi rece pentru această dată, în toată ţara. În cursul zilei, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, în majoritatea regiunilor. Pe arii restrânse, în special în jumătatea de sud a țării, cantitățile de apă vor mai depăși 25…30 l/mp. Noaptea precipitaţiile se vor restrânge treptat, dar în zona montană înaltă, trecător se vor semnala precipitații slabe mixte. Vântul va avea intensificări în sud si in est, precum și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10…11 grade în estul Transilvaniei și 20…21 de grade în Lunca Dunării.

PROGNOZA METEO. MIERCURI, vremea se va menține rece, pentru această dată, în toate regiunile. În centrul, sudul, estul țării și la munte, cerul va fi temporar noros și local va ploua slab. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar condițiile de ploaie reduse. În zona montană mai înaltă, trecător vor mai fi precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab mai tare pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 grade in estul Transilvaniei si cel mult 22 de grade in sudul Olteniei.

ANM a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică, ploi moderate cantitativ şi răcire accentuată a vremii începând de duminică seara, de la ora 18.00, valabilă în întreaga ţară. Astfel, până marţi seară, la ora 18.00, temperaturile vor scădea chiar şi cu 15 grade, meteorologii anunţând că vremea va avea aspectul unei toamne târzii.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button