Prognoza meteo pe trei zile. Cum va fi vremea la București și la munte

de:
09 ian. 2014
0 Afișari
Prognoza meteo pe trei zile. Cum va fi vremea la București și la munte

Joi se menţin temperaturi mai ridicate decât în mod normal, cu precădere la deal şi la munte, unde soarele predomină pe parcursul zilei. În zonele joase însă, norii persistă şi local ceaţa rămâne de interes, asociată trecător cu burniţă. Vântul încă rămâne potolit, iar la amiază vor fi minus 1….0 grade în estul Transilvaniei, în condiţii de ceaţă persistentă şi 12…13 grade în dealurile Olteniei, Munteniei şi Banatului.

În Capitală, joi, tot mohorâtă rămâne vremea, cu ceaţă îndeosebi în orele dimineţii şi, trecător, posibil burniţă. Fără adiere de vânt şi cu doar 3 grade la amiază în termometre, temperatura normală pentru prima decadă din Gerar.

Vineri tot caldă rămâne vremea, deşi vorbim despre cer mai mult noros în regiunile intracarpatice, unde pe alocuri plouă slab. Şi în rest vor fi înnorări, mai ales în prima parte a zilei, când în zonele joase de relief, local, va mai fi ceaţă asociată trecător cu burniţe. Spre amiaza apar şi câteva raze de soare şi termometrele vor indica 3 grade în depresiuni şi 12 în regiunile sudice. Iar vântul doar la munte se înteţeşte, mai ales pe crestele înalte, unde către seară şi în noaptea următoare apar şi câteva lapoviţe sau ninsori, cel mai probabil prion Carpaţii Orientali.

Vineri, în Bucureşti va fi ceva mai cald decât în mod normal în această perioadă a anului, iar norii stau mai adunaţi în prima parte a zilei, când se menţin şi condiţiile de ceaţă. Apoi vântul devine mai sprinten şi limpezeşte puţin atmosfera, astfel încât până la amiază temepratura urcă spre 6…7 grade.

Sâmbătă va fi cu mult mai cald decât în mod obişnuit în ianuarie, cu temperaturi la amiază între 3…4 grade în Transilvania şi în jurul a 14 grade în sud-vestul şi sudul extrem al ţării. Iar peste zi soarele se dovedeşte destul de generos în mare parte din ţară, şi doar în vest şi nord-vest norii se adună şi către seară îşi fac apariţia şi ploile, la nivel local. Iar în zona înaltă de munte, unde şi vântul suflă mai alert, vor fi şi lapoviţe sau ninsori slabe, mai ales prin Carpaţii Orientali.

În Bucureşti, sâmbătă va fi o zi frumoasă şi cu mult mai caldă decât ar trebui la această dată. Soarele preia controlul şi doar câţiva nori mai rătăcesc pe cer, vântul de vest adie plăcut şi maxima zilei va fi de aproximativ 10 grade Celsius.

Duminică rămâne mult prea cald pentru această perioadă, cu temperaturi între 4 şi 14 grade la amiaza. Iar ca aspect, vorbim despre înnorări temporare şi ploi slabe prin vest, centru şi nord, în timp ce în zona montană, cu precădere în Carpaţii Orientali, vor fi şi lapoviţe şi ninsori, tot slabe cantitativ. Iar vântul încă are intensificări pe crestele înalte, şi numai izolat în celelalte zone din ţara. Pentru următoarele zile tendinţa este ca temperaturile să mai scadă, dar nu îndeajuns de mult încât să coboare sub mediile normale ale perioadei, iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în majoritatea regiunilor.

Sursa: rtv.net

Cookies