VREMEA

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE, 19-21 DECEMBRIE: ploi și lapoviță. Sâmbătă apare SOARELE în București

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. VINERI, 19 DECEMBRIE: Vineri vremea se va încălzi uşor faţă de ziua precedentă în cea mai mare parte a ţării, soarele se mai iveşte printre nori, dar încă plouă slab în regiunile intracarpatice, în timp ce în nordul Carpaţilor Orientali se aşteaptă şi lapoviţe sau ninsori. Iar în sudul şi estul ţării, în zonele joase de relief, rămân de interes ceaţa şi norii joşi ce se asociază trecător cu burniţă. Vântul încă nu se intensifică, doar pe crestele înalte de munte rămâne mai agitat, iar la amiază vor fi temperaturi de la 2…3 grade în zonele cu ceaţă persistentă până la 12 grade în sudul Olteniei, potrivit romaniatv.net.

VREMEA ÎN BUCURȘTI. VINERI, 19 DECEMBRIE. În Capitală, registrul meteo nu se schimbă, aceiaşi nori de nivel jos, aceeaşi ceaţă în zori şi din nou spre seară, fără vânt alert şi cu 5…6 grade în termometre la amiază.

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE: SÂMBĂTĂ, 20 DECEMBRIE. Sâmbătă norii stau adunaţi peste regiunile intracarpatice şi zonele montane, unde precipitaţiile sunt prezente pe arii extinse. Ziua predomină ploile, iar noaptea vor fi şi lapoviţe şi ninsori în Maramureş, local în Banat, Crişana, Transilvania şi vestul Olteniei şi mai ales ninsori la munte. Vor fi din nou condiţii de polei, iar vântul va sufla mai viguros în nord-vestul ţării şi în rafale puternice la munte. În sud şi est însă, înnorările vor fi doar temporare, apare şi soarele peste zi, dar nu lipseşte nici ceaţa din zonele joase. Însă aici, în regiunile extracarpatice, precipitaţiile vor fi slabe şi puţine, sub formă de ploaie sau de burniţă. În aceste condiţii, maximele zilei pornesc de la 3 grade în estul Transilvaniei şi ating 12…13 grade în dealurile sudice, posibil şi în Lunca Dunării.

VREMEA ÎN BUCURȘTI, SÂMBĂTĂ, 20 DECEMBRIE. În Bucureşti, sâmbătă, norii acoperă cerul doar parţial, dimineaţa şi seara va fi ceaţă şi, trecător, posibil burniţă, însă răzbate şi soarele care ridică mercurul în termometre spre 9…10 grade în orele amiezii.

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE, DUMINICĂ 20 DECEMBRIE. Duminică, vremea se răceşte în majoritatea regiunilor, iar soarele se ascunde adesea după norii care lasă din nou precipitaţii. La munte predomină ninsorile, în Maramureş şi pe alocuri în Transilvania şi nordul Moldovei precipitaţiile sunt mixte, iar în rest doar izolat apar, mai ales ploi. Din nou sunt condiţii favorabile producerii de polei, iar vântul devine alert în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zona înaltă de munte, spulberând zăpada. Iar maximele termice ale zilei vor fi de numai 1 grad în estul Transilvaniei în timp ce în regiunile sudice încă se ating 8…9 grade.

VREMEA ÎN BUCURȘTI, DUMINICĂ 20 DECEMBRIE. Şi în Capitală, duminică, termometrele mai pierd câteva grade faţă de ziua precedentă, 7…8 vor indica termometrele la amiază, iar vântul devine şi el tot mai sprinten, amplificând senzaţia de rece. Cu numai câteva raze de soare ce încă pătrund printre norii care oricând pot să lase precipitaţii slabe peste zi.

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE, 19-21 DECEMBRIE 2014. Luni va fi soare în sud-vestul ţării, însă în rest predomină norii şi temporar cad precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare la munte, mixte în Maramureş, în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei şi mai ales ploi, pe alocuri, în celelalte regiuni. Vântul va mai avea şi el câteva răbufniri în sudul ţării şi local în vest, iar pe crestele montane va sufla în continuare cu multă putere, spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade la scara întregii ţării. Iar în următoarele zile, până spre Ajunul Crăciunului, meteorologii ne asigură că temperaturile nu scad, rămân mai ridicate decât normele specifice ultimei decade de decembrie, iar câteva precipitaţii trecătoare pe care le mai aşteptăm, se vor orienta spre zonele de munte, în timp ce la câmpie din nou vor fi condiţii de ceaţă.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button