VREMEA

PROGNOZA METEO PE TREI LUNI:Temperaturi peste medie, în SEPTEMBRIE, OCTOMBRIE ŞI NOIEMBRIE 2015

VREMEA PE TREI LUNI. PROGNOZA METEO SEPTEMBRIE 2015. Temperaturile medii lunare se vor situa peste norme in sud-estul, sudul si local in vestul tarii, iar in celelalte regiuni pot fi apropiate de mediile multianuale. Media multianuală lunară pentru perioada 1981 – 2010 pentru luna septembrie este 14,8 grade Celsius.

VREMEA PE TREI LUNI. PROGNOZA METEO SEPTEMBRIE, OCTOMBRIE, NOIEMBRIE 2015.

Cantitatile lunare de precipitatii vor avea o tendinta spre deficit in majoritatea regiunilor, exceptand centrul si nordul tarii unde acestea pot fi apropiate de mediile climatologice, respectiv 55 l/mp.

VREMEA PE TREI LUNI. PROGNOZA METEO OCTOMBRIE 2015. Regimul termic va inregistra valori peste mediile climatologice in sud-est si local in sudul si vestul teritoriului, iar in restul regiunilor temperaturile medii lunare se vor
incadra in normalul perioadei, respectiv 9,6 grade C – media multianuală lunară pentru perioada 1981 – 2010 pentru luna octombrie.

VREMEA PE TREI LUNI. PROGNOZA METEO SEPTEMBRIE, OCTOMBRIE, NOIEMBRIE 2015.

Cantitatile lunare de precipitatii vor prezenta valori apropiate de mediile multianuale (43,5 l/mp) in majoritatea regiunilor, iar in centrul, nordul si local in vestul tarii acestea vor avea o tendinta de excedent.

VREMEA PE TREI LUNI. PROGNOZA METEO NOIEMBRIE 2015. Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale (3,8 grade C), exceptand sud-estul si local sudul si vestul tarii, unde acestea se pot situa peste norme.

VREMEA PE TREI LUNI. PROGNOZA METEO SEPTEMBRIE, OCTOMBRIE, NOIEMBRIE 2015.

Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in limite apropiate de mediile climatologice (41,5 l/mp) in sud-est si sud, iar in restul teritoriului vor fi posibile cantitati medii peste norme.

În zona montană, în noiembrie se vor semnala precipitaţii şi temperaturi sub limita îngheţului, conform ANM.

VREMEA PE TREI LUNI. PROGNOZA METEO SEPTEMBRIE, OCTOMBRIE, NOIEMBRIE 2015. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button