VREMEA ÎN FEBRUARIE, MARTIE şi APRILIE. Prognoza meteo pe 3 luni

de:
31 ian. 2014
0 Afișari
 VREMEA ÎN FEBRUARIE, MARTIE şi APRILIE. Prognoza meteo pe 3 luni

Luna februarie 2014 va fi mai caldă, cu un regim termic normal în centrul și nordul țării şi peste media multianuală de -1,1 grade Celsius în restul teritoriului. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de mediile climatologice – 35,4 l/mp-, posibil local excedentare in vestul, nord-vestul si centrul tarii.

În luna martie 2014, temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale de 3,4 grade Celsius, exceptand regiunile sud-estice si local sudice, unde se vor situa peste normalul perioadei. În martie vor fi chiar cu patru grade mai mult decât în februarie. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii, exceptand sud-estul, unde se vor incadra in normele climatologice de 35,6 l/mp.

În aprilie 2014, valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice de 9,2 grade Celsius in sud-estul, vestul si local in sudul tarii si se vor situa sub normalul perioadei in restul regiunilor. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de mediile multianuale de 51,5 l/mp, cu o tendinta de excedent in centrul si nordul tarii.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distributia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Cookies