VREMEA

Prognoza METEO pe trei luni: Cum va fi vremea În OCTOMBRIE, NOIEMBRIE, DECEMBRIE

Prognoza meteo pe trei luni: Cum va fi vremea În OCTOMBRIE, NOIEMBRIE, DECEMBRIE

VREMEA ÎN luna OCTOMBRIE va fi călduroasă, cel puțin în sudul țării. Temperaturile medii lunare vor fi peste mediile multianuale in sud-estul si local in sudul si vestul tarii, iar in restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale. Temperatura medie a lunii OCTOMBRIE este, până anul acesta, de 9,6 grade Celsius, cumulând temperaturile de noapte cu cele de zi. La București, prognoza meteo ne arată o temperatură medie de 9…12 grade Celsius. 

Luna OCTOMBRIE va fi ploioasă în unele zone ale țării: Cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra in general valori peste normele climatologice in vestul, centrul si nord-estul tarii, iar in restul zonelor vor fi apropiate de mediile multianuale. Media multianuală este de 43,5 l/mp.

VREMEA ÎN LUNA NOIEMBRIE va fi și ea mai călduroasă decât de obicei. Valorile termice se vor situa peste medii in sud-est si local in sud si vest, iar in restul zonelor acestea pot fi apropiate de limitele normale. TEmperatura medie pentru luna NOIEMBRIE este 3,8 grade Celsius. La București, temperaturile medii vor fi cuprinse între 3…6 grade Celsius. Cantitatile lunare de precipitatii vor prezenta o tendinta de excedent in
majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul, sudul si vestul tarii unde local acestea vor fi apropiate de mediile climatologice. Media climatologică este de 41,5 grade Celsius. 

VREMEA ÎN LUNA DECEMBRIE va fi similară celei din alți ani. Valorile termice vor fi in general apropiate de mediile multianuale in aproape toata tara, local in sud-estul si sudul tarii fiind posibile temperaturi medii lunare mai ridicate decat in mod obisnuit. TEmperatura medie este, pentru luna DECEMBRIE, -0,8 grade Celsius, la nivelul întregii țări. La București, media temperaturilor va fi cuprinsă între -1…1 grad Celsius. Zăpada nu va fi abundentă, conform previziunilor. Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in limitele climatologice in
majoritatea zonelor, local in centrul tarii fiind posibile valori peste medii, iar in sud si vest sub norme. Media este de 44,8 l/mp. La București sunt șanse mici să ningă, meteorologii previzionând o cantitate de precipitații cuprinsă între 28…55 l/mp. 

Prognoza meteo pe trei luni: Cum va fi vremea În OCTOMBRIE, NOIEMBRIE, DECEMBRIE

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
Incepand cu data de 1 August 2014 perioada climatica de referinta este 1981-2010, conform recomandarilor Organizatiei Meteorologice Mondiale


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button