VREMEA

PROGNOZA METEO PE TREI LUNI: Cum va fi vremea în iunie, iulie, august 2014

Gradul de realizare al prognozei este de 60%.

În iunie, temperaturile vor fi apropiate de cele normale, doar în unele zone vor fi puțin mai ridicate. În ce privește precipitațiile, vor fi deficitare în sud și sud-est. Luna iunie e cea mai ploioasă a anului, deci o tendință spre deficit nu înseamnă secetă.

Temperatura medie lunara a aerului va inregistra valori apropiate de mediile climatologice in majoritatea zonelor, exceptand sud-estul si vestul tarii unde valorile termice pot fi peste normalul perioadei. Temperatura medie multianuală pentru luna iunie, în România, este de 17,5 grade Celsius. 

Hărțile cu temperaturile prognozate pentru la mare, la munte, la București, le puteți cerceta AICI.

În iulie, vorbim de secetă și caniculă, cu temperaturi peste mediile normale, cu excepția nordului țării. Temperatura aerului va avea in general valori peste normele climatologice in cea mai mare parte a regiunilor, iar in centrul si nordul tarii valorile termice pot fi normale. Valoarea medie a temperaturilor pentru România, în iulie, este de 19,5 grade CElsius, din 1961 până în 1990. 

În august, precipitațiile sunt sub normal, iar temperaturile peste valorile medii. Regimul termic se va situa in limite apropiate de mediile multianuale in centrul si nordul tarii si peste normalul perioadei in restul teritoriului. TEmperatura medie pentru România, în august, este de 18,7 grade CElsius. 

Temperaturile vor crește peste 35 de grade, vorbim deci de caniculă în a doua parte a verii. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button