VREMEA

PROGNOZA METEO pe DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Cum va fi vremea de Sărbători

PROGNOZA METEO pe două săptămâni.  În primele zile ale intervalului de prognoză, dar cu probabilitate relativ ridicată şi la sfârşitul acestuia (perioadele 5-8 şi 16-18 decembrie), vremea va fi rece, în special dimineaţa şi noaptea, astfel că vor fi temperaturi maxime de 3…6 grade şi minime între -9 și -4 grade, în medie regională. Pentru celelalte zile sunt estimate valori de temperatură ușor mai ridicate (şi în general peste cele normale la mijlocul lunii decembrie), fiind de aşteptat maxime de 5…9 grade şi minime de -4…2 grade, mediat pe regiune. Până pe data de 12 decembrie nu se vor semnala precipitaţii, apoi va creşte probabilitatea de apariţie a acestora, cu caracter local şi temporar.

MUNTENIA

În prima parte a intervalului de referinţă, dar cu probabilitate mare şi către sfârşitul acestuia, deşi vor fi variaţii termice de la o zi la alta, caracteristica generală se menţine cea de vreme rece, în special dimineaţa şi noaptea. Astfel, vor fi temperaturi maxime de 2…6 grade şi minime între -8 și -4 grade, în medie regională. Pentru restul perioadei de referinţă, sunt estimate valori de temperatură mai ridicate (cele diurne peste normalul lunii decembrie), fiind de aşteptat maxime de 6…10 grade şi minime de -4…0 grade, mediat pe regiune. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi foarte redusă în cea mai mare parte a intervalului de referinţă, totuşi acestea ar putea apărea sporadic în perioada 14 -17 decembrie.

CRIŞANA

În perioadele 5-8 şi 16-18 decembrie va fi o vreme rece, în special dimineaţa şi noaptea, astfel că vor fi temperaturi maxime de 2…5 grade şi minime între -9 și -4 grade, în medie regională. Pentru celelalte zile sunt estimate valori de temperatură mai ridicate, ce se vor situa în general peste cele normale la mijlocul lunii decembrie, fiind de aşteptat maxime de 5…9 grade şi minime de -4…1 grad, mediat pe regiune. Până pe data de 12 decembrie nu se vor semnala precipitaţii, apoi va creşte probabilitatea de apariţie a acestora, cu caracter local şi temporar.

TRANSILVANIA

În primele zile ale intervalului de prognoză, dar cu probabilitate ridicată şi la sfârşitul acestuia (perioadele 5-8 şi 16-18 decembrie), vremea va fi foarte rece, în special dimineaţa şi noaptea, când local va fi ger; astfel vor fi temperaturi maxime de 0…4 grade şi minime între -12 și -7 grade, în medie regională, în depresiuni urmând a se înregistra valori chiar mai mici. Pentru celelalte zile sunt estimate valori de temperatură uşor mai ridicate (şi în general peste cele normale în această perioadă din an), fiind de aşteptat maxime de 3…6 grade şi minime de -7…-2 grade, mediat pe regiune. Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte după data de 12 decembrie.

MOLDOVA

În prima parte a intervalului de referinţă, dar şi către sfârşitul acestuia, deşi vor fi variaţii termice de la o zi la alta, caracteristica generală se menţine cea de vreme rece, în special dimineaţa şi noaptea. Vor fi astfel, în medie, temperaturi maxime de 0…5 grade şi minime între -9 şi -3 grade. În restul timpului vor fi temperaturi uşor mai ridicate, ce se vor situa în marea lor majoritate peste normalul lunii decembrie, cu medii ale valorilor diurne de 4…8 grade şi ale celor nocturne de -4…1 grad. Până în data de 13 decembrie, precipitaţii slabe se vor semnala doar pe spaţii restrânse, cu precădere în partea de nord a regiunii şi vor avea caracter trecător. Apoi va creşte probabilitatea ca acestea să fie mai frecvente la nivelul întregii zone.

OLTENIA

În prima parte a intervalului de referinţă, dar cu probabilitate mare şi către sfârşitul acestuia, deşi vor fi variaţii termice de la o zi la alta, caracteristica generală se menţine cea de vreme rece, în special dimineaţa şi noaptea. Astfel, vor fi temperaturi maxime de 2…6 grade şi minime între -6 și -2 grade, în medie regională. Pentru restul perioadei de referinţă, sunt estimate valori de temperatură mai ridicate (cele diurne peste normalul lunii decembrie), fiind de aşteptat maxime de 6…10 grade şi minime de -3…0 grade, mediat pe regiune. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi foarte redusă în cea mai mare parte a intervalului de referinţă, totuşi acestea ar putea apărea pe spaţii mici şi în cantităţi neînsemnate în perioada 14 -17 decembrie

MARAMUREŞ

În primele zile ale intervalului de prognoză, dar cu probabilitate relativ ridicată şi la sfârşitul acestuia (perioadele 5-8 şi 16-18 decembrie), vremea va fi rece, în special dimineaţa şi noaptea, când local va fi ger; astfel, vor fi temperaturi maxime de 1…3 grade şi minime între -10 și -5 grade, în medie regională. Pentru restul perioadei de referinţă, sunt estimate valori de temperatură mai ridicate (cele diurne peste normalul lunii decembrie), fiind de aşteptat maxime de 3…6 grade şi minime de -7…-1 grad, mediat pe regiune. Până pe data de 12 decembrie precipitaţiile vor fi slabe şi se vor semnala pe spaţii restrânse, apoi va creşte probabilitatea ca acestea să fie mai frecvente şi posibil moderate cantitativ.

DOBROGEA

În prima parte a intervalului de referinţă, dar posibil şi către sfârşitul acestuia, deşi vor fi variaţii termice de la o zi la alta, se menţine caracteristica de vreme rece, în special dimineaţa şi noaptea. Vor fi astfel, în medie, temperaturi maxime de 2…5 grade şi minime între -7 şi -2 grade. În restul timpului vor fi temperaturi uşor mai ridicate, ce se vor situa în marea lor majoritate peste normalul lunii decembrie, cu medii ale valorilor diurne de 6…9 grade şi ale celor nocturne de -2…2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi foarte redusă în cea mai mare parte a intervalului de referinţă, totuşi acestea ar putea apărea sporadic în perioada 14 -17 decembrie.

LA MUNTE

În primele zile ale intervalului de prognoză, dar cu probabilitate ridicată şi la sfârşitul acestuia (perioadele 5-8 şi 16-18 decembrie), vremea va fi foarte rece, în special dimineaţa şi noaptea, când gerul va persista în mare parte a zonei montane; astfel vor fi temperaturi maxime de -6…-2 grade şi minime între -14 și -8 grade, în medie. Pentru celelalte zile sunt estimate valori de temperatură mai ridicate, fiind de aşteptat maxime de 0…4 grade şi minime de -8…-2 grade. Până în data de 12 decembrie, vor fi posibile doar ninsori trecătoare, neînsemnate cantitativ. Apoi va creşte probabilitatea pentru precipitaţii mai frecvente şi mai consistente.

PROGNOZA METEO PE TREI LUNI

PROGNOZA METEO DECEMBRIE 2016 – Temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de norma in cea mai mare parte a tarii, posibil mai ridicate, local, in sud si sud-est. Precipitatiile lunare vor fi in general peste normele climatologice, exceptand local vestul, nord – vestul si sudul tarii, unde acestea vor fi apropiate de medii.

PROGNOZA METEO IANUARIE 2017 – Temperaturile medii lunare ale aerului vor fi apropiate de normalul perioadei in sudul, sud-estul si local vestul teritoriului, iar in rest se vor putea situa sub media climatologica. Cantitatile totale de precipitatii vor fi apropiate de norme local in est si sud – est si se vor situa, in general, peste media climatologic a in restul tarii.

PROGNOZA METEO FEBRUARIE 2017 – Valorile medii lunare ale temperaturii aerului vor fi apropiate de norma in cea mai mare parte a tarii. Cantitatile totale de precipitatii vor avea o tendinta spre excedent in vestul si centrul tarii, iar in celelalte regiuni vor fi apropiate de normele climatologice.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button