VREMEA

Prognoza meteo până pentru perioada 24 martie- 6 aprilie 2014. Vremea se răcește, la București

În zona Bucureștiului, Intervalul de prognoză va debuta cu temperaturi mult mai ridicate decât cele specifice
datei calendaristice, cu o medie de 21 de grade pentru ziua de 24 martie. Apoi, răcirea vremii va determina înregistrarea unui regim termic mai apropiat de valorile multianuale la sfârşit de martie şi început de aprilie, cu un ecart mediu diurn de 13 la 17 grade, cu uşoare oscilaţii de la o zi la alta. Şi valorile nocturne vor scădea uşor începând din 26 martie, dar se vor menţine în jurul celor climatologic normale, media minimelor urmând a fi de 2 la 5 grade, posibil uşor mai mici în perioada 30 martie – 1 aprilie.

Ploi mai frecvente şi posibil mai însemnate cantitativ se vor semnala în 25 şi 28 martie, pentru celelalte zile ale intervalului de prognoză fiind posibil să plouă pe spaţii mai restrânse, în general slab.

La munte, după valorile ridicate înregistrate în data de 24 martie, vremea se va răci, astfel că regimul temperaturii va deveni apropiat de cel climatologic normal. Sunt estimate în medie temperaturi maxime de 2 la 6 grade şi minime nocturne sub pragul de îngheţ. 

Precipitaţiile vor fi mai frecvente şi mai însemnate cantitativ în perioada 24 – 25 martie, dar şi în jurul datei de 28 martie. În special la altitudini mari, mai sunt posibile şi lapoviţe sau ninsori.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru
prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate
temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local
cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de
apariţie a precipitaţiilor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button