Prognoza meteo de Sfânta Maria și pentru zilele următoare

de:
15 aug. 2013
0 Afișari
Prognoza meteo de Sfânta Maria și pentru zilele următoare

Deşi valorile termice scad uşor în toată ţara, maximele tot trec de 30 de grade. Ba chiar de 34-36 în Dobrogea, în sudul şi estul Munteniei şi în sudul Olteniei. Indicele temperatură-umezeală, acest indicator al confortului termic, trece şi el de pragul de alertă. Cel mai răcoare va fi în nordul Moldovei, unde se vor înregistra maxime de 20-21 de grade. Vor fi intervale cu nori şi ploi, descărcări electrice, vânt intens, la munte, dar şi în centrul, nordul, nord-estul şi sud-vestul teritoriului. Ploile vor fi torenţiale, chiar şi 30…35 l/mp şi sunt şi condiţii de grindină. În restul ţării, cer variabil şi precipitaţii mai puţine, mai rare şi doar după-amiza şi seara, relatează realitatea.net.

VREMEA ÎN BUCURESTI
În Bucureşti, deşi se mai răcoreşte, după-amiază tot prea cald va fi. Maxima anunţată este de 32…34 de grade, iar indicele temperatură-umezeală, mai mare de 80. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară, când vântul se va intensifica şi – probabil – va aduce averse şi descărcări electrice.

VREMEA LA MUNTE
În toată zona montană vremea va fi răcoroasă şi ploioasă. Se înnorează temporar, şi plouă torenţial, izolat în cantităţi de peste 30…35 l/mp.

VREMEA LA MARE
La mare, în schimb, va fi în continuare foarte cald. Temperaturi, la amiază, între 30 şi 33 de grade şi un indice temperatură – umezeală peste pragul critic de 80. Dar în partea a doua a zilei apar semnele schimbării vremii şi pe litoral: cerul se va înnora şi izolat sunt condiţii de averse slabe, descărcări electrice şi vânt, din direcţie nordică. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 25 şi 27 de grade.

VREMEA PE DOUĂ ZILE
Temperatura mai scade puţin şi mâine. Dimineaţa va fi mai răcoroasă decât astăzi, iar la amiază valorile termice se opresc la 33 de grade. Cel mai cald va fi în Bărăgan, iar în sud-vestul ţării şi la munte, va ploua local, în special în Carpaţii Meridionali şi Occidentali. Vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 25 l/mp. În restul ţării cerul va fi variabil, iar ploile vor fi puţine, cel mai probabil în centrul ţării. Vântul va sufla mai tare în est şi sud-est. De-abia mâine se răcoreşte simţitor în capitală: dimineaţa, 18-19 grade şi la amiază, 29-31 de grade, valori termice normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, dar condiţii reduse de ploaie. Vântul va sufla moderat. Sâmbătă valorile termice se menţin în apropierea normelor: între 26 de grade la Suceava şi 33 de grade în Lunca Dunării, la amiază. Cerul va fi variabil, mai mult senin, cu unele înnorări după-amiaza în zona de munte, unde trecător şi izolat va ploua slab. Vântul va sufla cu unele intensificări în regiunile sud-estice. Vremea va fi frumoasă, placută şi în capitală. Dimineaţă, 17-19 grade şi la amiază, 31-32. Cerul va fi mai mult senin, fără ploi sâmbătă.

Cookies