Prognoza meteo. Cod portocaliu de caniculă în București și opt județe. Alte 25 de județe sunt sub avertizare Cod galben

30 iul. 2021
111 Afișari
Prognoza meteo. Cod portocaliu de caniculă în București și opt județe. Alte 25 de județe sunt sub avertizare Cod galben
Prognoza meteo. Cod portocaliu de caniculă în București și opt județe. Alte 25 de județe sunt sub avertizare Cod galben

Prognoza meteo. Cod portocaliu de caniculă în București și opt județe. Alte 25 de județe sunt sub avertizare Cod galben, potrivit informațiilor transmise de ANM.

Prognoza meteo. Cod portocaliu de caniculă în București și opt județe. Alte 25 de județe sunt sub avertizare Cod galben.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări meteo de caniculă, de tip Cod Portocaliu și Cod Galben.

Cod portocaliu de caniculă în București și opt județe

Meteorologii au emis o avertizare meteo de tip Cod Portocaliu, valabilă în intervalul 30 iulie – 1 august 2021. Fenomenele vizate sunt: val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de accentuat.

Recomandăm și: Prognoza meteo pentru luna august. ANM spune dacă scăpăm de arșiță

Zonele afectate de valul de căldură persistent: județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și sudul județului Caraș-Severin.

Astfel, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică (30 iulie, 31 iulie și 1 august), în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, București și în sudul județului Caraș-Severin, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade Celsius.

ANM transmite că valul de căldură va persista și în prima parte a săptămânii viitoare în regiunile din sudul și sud-estul României, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

Alte 25 de județe sunt sub avertizare Cod galben

ANM a emis o avertizare meteo de tip Cod Galben pentru 25 de județe din țară, valabilă în intervalul 30 iulie – 1 august 2021. Fenomenele vizate sunt: val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă.

Recomandăm și: România se va coace, de-a dreptul, sub un dom de căldură. Ce este acest fenomen meteo extrem și cum se manifestă

Astfel, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a României, iar disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile din vestul, sudul și local în restul țării va fi caniculă.

Temperaturile maxime la nivelul întregii țări se vor situa, în general, între 32 și 38 de grade Celsius, iar noaptea, local, temperaturile nu vor ajunge sub 20 de grade Celsius.

Sursă foto: meteoromania.ro

Prognoza meteo

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică de tip Cod Galben de vijelii, valabilă în intervalul 30 iulie, ora 13:00 – 30 iulie, ora 21:00. Fenomenul vizate este: instabilitate atmosferică temporar accentuată, iar zonele afectate: Carpații Meridionali și de Curbură.

Astfel, în zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor exista perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, local averse ce vor avea și caracter torențial și, izolat, grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

Meteorologii transmit că astfel de fenomene vor exista și pe arii restrânse în sudul și estul teritoriului.

Sursă foto: meteoromania.ro
Cookies