PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi instabilă în zilele următoare, dar CANICULARĂ

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi instabilă în zilele următoare, dar CANICULARĂ

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI SÂMBĂTĂ. În Bucureşti, vremea se va menţine caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat în cea mai mare parte a zilei. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade. Cerul va fi variabil cu înnorări mai ales în cursul nopții, când probabilitatea de apariţie a fenomenelor specifice instabilităţii atmosferice va fi în creştere. Vântul va sufla slab şi moderat, unele intensificări în prima parte a intervalului.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI DUMINICĂ. Deși valorile termice vor marca o scădere ușoară, vremea va mai fi călduroasă după-amiaza când temperatura aerului va urca până la 32…33 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în a doua parte a zilei, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla în general moderat.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI LUNI. Vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în cursul zilei. Temperatura maximă, ușor mai scăzută decât în ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 31 de grade.

ÎN ŢARĂ

Sâmbătă, în vestul, sud-vestul, nordul şi centrul ţării, precum şi la munte gradul de instabilitate atmosferică va fi pronunţat, iar în Banat, Crişana şi în jumătatea de vest a Olteniei, vremea va fi mai rece decât ar fi normal pentru această dată. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate şi vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25…30 l/mp şi izolat 50 l/mp, iar în nordul Olteniei, jumătatea de vest a Transilvaniei şi în nordul Crişanei se vor cumula peste 60…70 l/mp. În restul ţării, cerul va fi variabil, iar fenomenele specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala pe spaţii restrânse, mai ales spre seară şi la începutul nopţii. Dar, în regiunile sud-estice, în mare parte din zi, disconfortul termic va fi ridicat, în condiţiile în care indicele temperatură-umezeală se va situa peste pragul critic de 80, iar canicula va persista în sudul şi estul Munteniei, în partea continentală a Dobrogei şi în sudul Moldovei, unde maximele termice vor atinge izolat 37 de grade, plecând de la 20 de grade în Banat şi Crisana. Vântul va prezenta intensificări temporare în cea mai mare parte a ţării, iar în timpul ploilor acestea vor fi puternice şi trecător va lua chiar aspect de vijelie.

Duminică, în regiunile vestice şi sud-vestice, cerul va fi mai mult noros şi local va ploua în general slab. În nordul şi în centrul ţării, în zona montană şi submontană instabilitatea atmosferică va creşte în special în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii şi se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie. Ploile vor avea şi caracter torenţial, pe arii restrânse cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi va cădea grindină. Fenomenele pot fi mai severe în zona Carpaţilor Orientali, în nordul şi în centrul Moldovei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile doar izolat. Din punct de vedere termic, în estul şi sud-estul ţării va fi o zi călduroasă, izolat caniculară după-amiaza în sudul şi în estul Moldovei, unde disconfortul termic va fi accentuat, în schimb în regiunile vestice vremea va fi răcoroasă. Temperaturile maxime se vor încadra între 19…20 de grade în Dealurile Banatului şi ale Crişanei şi 36 de grade în estul Moldovei.

Luni, în nordul, nord-estul şi centrul ţãrii, precum şi la munte vremea se va menţine în general instabilã. Astfel, în aceste zone vor fi înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice. Izolat vor fi cãderi de grindinã şi cantitãţi de apã însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploi de scurtã duratã se vor semnala doar izolat. Vântul va avea intensificãri în cea mai mare parte a ţãrii, iar pe crestele montane va sufla tare. Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele din ziua precedentã în regiunile estice, sud-estice şi centrale, scãderea cea mai accentuatã urmând a se înregistra în Moldova. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 21 şi 31 de grade. (20 de grade in Maramures si 32 de grade in Muntenia)

TENDINTA

MARTI – Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru aceastã perioadã în cea mai mare parte a ţãrii, iar în regiunile sudice vremea va deveni din nou cãlduroasã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate mai ales în cursul zilei când se vor semnala ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice, local în zonele de munte şi pe arii restrânse în nordul, nord-vestul şi centrul teritoriului. Vor fi condiţii de grindinã. Îndeosebi în prima parte a intervalului, vântul va avea intensificãri în estul ţãrii şi la munte şi local în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 31 de grade, mai ridicate în Muntenia, pânã în jurul a 33 de grade. (23 de grade in Maramures)
MIERCURI si JOI – Valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului în primele două zile, dar în ultima vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, în special în cele sudice. Doar izolat, îndeosebi în zonele de munte, vor mai fi averse și descărcări electrice.

Sursa: romaniatv.net.