VREMEA

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea se mai răcoreşte, instabilitatea atmosferică creşte

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI DUMINICĂ. În Bucureşti, deși valorile termice vor marca o scădere ușoară, vremea va mai fi călduroasă după-amiaza, când temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade. Cerul va fi variabil, iar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI LUNI. În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară, când trecător vor fi condiţii pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat în cursul zilei, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă, ușor mai scăzută decât în ziua precedentă, va fi de 30…31 de grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI MARŢI. În Bucureşti, vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales după-amiaza şi vor fi condiţii pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade.

ÎN ŢARĂ

Duminică, în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în zonele montane, instabilitatea atmosferică va creşte, în special în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii şi se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie. Ploile vor avea şi caracter torenţial, local cantităţile de apă vor cumula 15…20 l/mp, iar izolat, mai ales în nordul Carpaţilor Orientali, se vor depăşi 30…40 l/mp. Punctiform va cădea grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Din punct de vedere termic, în estul și sud-estul țării va fi o zi călduroasă, izolat caniculară după-amiaza în sudul şi în estul Moldovei, unde disconfortul termic va fi accentuat, în schimb în regiunile vestice vremea va fi răcoroasă. Temperaturile maxime se vor încadra între 19…20 de grade în Dealurile de Vest și 36 de grade în estul Moldovei.

Luni, în nordul, nord-estul și centrul țării, precum şi în zonele montane instabilitatea atmosferică va fi accentuată, vor fi înnorări, averse și descărcări electrice. Izolat se va semnala grindină și vor fi cantități de apă mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploi de scurtă durată se vor semnala doar izolat. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, iar pe crestele montane va sufla tare. Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele din ziua precedentă în regiunile estice, sud-estice și centrale, scăderea cea mai accentuată urmând a se înregistra în Moldova. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 21 și 31 de grade.

Marţi, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales după-amiaza când, pe arii restrânse, îndeosebi în zonele de munte, se vor semnala ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi izolat, posibil, grindină. Vântul va avea intensificări în estul țării și la munte și local în celelalte regiuni, cu precădere în cursul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării.

TENDINŢA

La mijlocul săptămânii nu vor fi excese termice. Meteorologii anunţă temperaturi potrivite pentru data din calendar, dar ulterior ţara noastră va intra din nou sub influenţa unui val de caniculă, astfel că vremea va deveni căduroasă în majoritatea regiunilor, izolat caniculară în cele sudice. Doar pe arii restranse, în zonele de deal şi de munte vor mai fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/prognoza-meteo-pe-trei-zile-vremea-se-mai-racoreste-iar-instabilitatea-atmosferica-va-creste_304243.html#ixzz4EajMKdxk


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button