VREMEA

Prognoza meteo București. Vremea se mai dezmorțește

Prognoza meteo pentru luni, 18 octombrie 2021. După atâtea zilea mohorâte și reci, iată că vremea din Capitală pare să-și revină cât de cât.

Prognoza meteo București. Vremea se mai dezmorțește, dar temperatura maximă nu o să depășească 16 grade Celsius, potrivit informațiilor oficiale transmise de Administrația Națională de Meteorologie – ANM.

Prognoza meteo București

Cerul va prezenta înnorări, luni, în București. Vântul va fi prezent, dar va sufla slab.

În sfârșit, temperatura maximă din Capitală va fi de 16 grade Celsius (e bine și așa, față de cum a fost zilele trecute). Temperatura minimă din București va fi de 6 grade Celsius.

Recomandăm și: Ora de iarnă 2021. În ce duminică din octombrie se dau ceasurile înapoi. Vom avea un weekend de 49 de ore

În țară, cerul va fi variabil, iar înnorări vor fi în centrul, în sud și sud-est. Ploi slabe sau burniță se vor semnala numai izolat.

Vântul va sufla slab și moderat, iar intensificări ale vântului se vor semnala pe crestele montane.

Vremea se mai dezmorțește

Temperaturile maxime vor fi mai ridicate decât zilele trecute în regiunile din sudul României. Acestea se vor încadra între 11 grade Celsius în Maramureș și vor ajunge până la 18 – 19 grade Celsius în partea de vest a Olteniei. Temperaturile minime vor fi între -3 grade Celsius și 10 grade Celsius.

Cerul va fi variabil la munte, iar înnorări vor fi pe arii restrânse în Carpații Meridionali și Carpații Orientali. Izolat vor apărea precipitații slabe sau burniță.

Recomandăm și: Am putea circula cu viteză mai mare pe autostrăzi și drumuri expres. Ministerul Transporturilor a cerut MAI creșterea vitezei maxime

Ce temperaturi se vor înregistra, luni, la munte:

  • Ceahlău – 2 grade Celsius;
  • Păltiniș – 7 grade Celsius;
  • Poiana Brașov – 11 grade Celsius;
  • Predeal – 9 grade Celsius;
  • Rânca – 6 grade Celsius;
  • Semenic – 6 grade Celsius;
  • Sinaia – 7 grade Celsius;
  • Stâna de Vale – 10 grade Celsius;
  • Straja – 6 grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, 18 octombrie 2021, șapte avertizări de tip Cod Galben de ceață care determină reducerea vizibilității. Județele vizate sunt: Alba, Sibiu, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța, Cluj, Alba, Harghita (zona depresionară). Avertizările sunt valabile până la ora 09:00 – 10:00.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button