VREMEA

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vreme CANICULARĂ în weekend în CAPITALĂ

VREMEA ÎN BUCUREŞTI SÂMBĂTĂ. Vremea se va menţine călduroasă, caniculară după-amiaza când indicele temperatură-umezeală va atinge şi chiar va putea depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi . Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară, când vor fi condiţii pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI DUMINICĂ. Vremea va rămâne călduroasă, caniculară după-amiaza şi cu disconfort termic ridicat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 20…22 de grade, mai scăzută în zona preorăşenească. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI LUNI. Vremea se va menţine călduroasă, caniculară după-amiaza şi cu disconfort termic accentuat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 20…22 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

ÎN ŢARĂ

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară după-amiaza în sud şi în sud-est, unde şi disconfortul termic va fi mai accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade in Maramures si Transilvania și 37 de grade în Lunca Dunării.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza și seara. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în zona montană, în Maramureş, Moldova, local în Transilvania, nordul Munteniei, dar izolat şi în restul teritoriului. Punctiform vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă vor depăşi 20…25 l/mp.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar indicele de confort termic, temperatură-umezeală (ITU), va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi în Câmpia Română, dar pe arii restrânse şi în restul teritoriului.

În regiunile sudice, local, va persista şi canicula. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 de grade in estul Transilvaniei și 36 de grade tot în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, iar la munte și doar pe arii restrânse în rest, vor fi înnorări temporare, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi călduroasă, caniculară în regiunile sudice și estice, unde disconfortul termic va fi accentuat. În vestul, centrul și nordul țării, dar și la munte, vremea va deveni în general instabilă și îndeosebi seara și noaptea vor fi înnorări temporar accentuate averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor fi însemnate și va cădea grindină. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 de grade in vest si nord-vest şi 38 de grade in sudul Munteniei si al OLteniei.

Si marti, vremea va fi călduroasă în regiunile sudice și sud-estice, unde local disconfortul termic va fi accentuat. De miercuri, termometrele mai pierd gateva grade, dar vom vorbi in continuare despre vreme calduroasa. Manifestarile de instabilitate atmosferica se mai inmultesc, acestea urmand a fi prezente la inceput in centru, est, sud-est și la munte și pe arii mai restrânse în restul teritoriului, in special la mijlocul saptamanii.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate şi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, iar meteorologii anunta si cantitati de apă însemnate și condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 34 de grade.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button