PROGNOZA METEO BUCUREŞTI pentru URMĂTOARELE ZILE. Temperaturi caniculare în Capitală

de:
11 iul. 2016
0 afișări
PROGNOZA METEO BUCUREŞTI pentru URMĂTOARELE ZILE. Temperaturi caniculare în Capitală

PROGNOZA METEO BUCURESTI MARŢI. Vremea va fi călduroasă, cu o maximă termică de 32…33 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.

PROGNOZA METEO BUCURESTI MIERCURI. Vremea călduroasă va persista, iar disconfortul termic se va accentua. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.

PROGNOZA METEO BUCURESTI JOI. Vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic deosebit de ridicat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla în general slab.

ÎN ŢARĂ

PROGNOZA METEO MARŢI. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a tării, devenind local caniculară în zona de câmpie din Banat, Crişana şi Oltenia unde va fi disconfort termic după-amiaza. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 de grade in Dobrogea si 36 de grade in Campia de Vest si sudul Olteniei, mai scăzute pe litoral, unde vor fi cuprinse între 26 si 28 de grade. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în a doua parte a noptii în Banat, unde izolat pot apărea averse si descărcări electrice. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări în sudul Banatului şi pe crestele montane şi doar trecător în Moldova.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea călduroasă va persista, valorile termice urmând a fi în creştere în toată ţara astfel încât canicula şi disconfortul termic vor cuprinde regiunile din vestul si sud-vestul ţării, zone unde indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 si 37 de grade, cu excepţia litoralului unde vor fi între 27 si 29 de grade. (37 de grade in Campia de Vest si in sudul Olteniei). Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa, însă cu înnorări după-amiaza în zona Carpaţilor Occidentali, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată. Seara, dar mai ales în cursul noptii, instabilitatea atmosferică se va accentua în partea de vest şi nord-vest a ţării, unde vor fi înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse averse.

PROGNOZA METEO JOI. Valorile termice se vor mentine ridicate, iar canicula se va extinde si în regiunile sudice si centrale. Disconfortul termic se va va accentua, astfel că indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităti pe areale din ce în ce mai extinse. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade pe litoral si în jurul a 38 de grade în Lunca Dunării. Din a doua parte a zilei instabilitatea atmosferică se va accentua în regiunile intracarpatice si la munte, unde, local, vor fi înnorări temporare, averse, descărcări electrice si intensificări ale vântului. Izolat cantitătile de apă vor fi mai însemnate si va cădea grindină.

TENDINTA

VINERI – Vremea va deveni instabilă, iar valorile termice vor scădea semnificativ în cea mai mare parte a tării. Vor fi înnorări accentuate si pe arii relativ extinse se vor semnala averse, descărcări electrice si intensificări ale vântului ce vor lua si aspect de vijelie. Local, cantitătile de apă vor fi însemnate si va cădea grindină. Exceptie va face sud-estul teritoriului, unde, în condițiile unui cer variabil, vremea va rămâne local caniculară, disconfortul termic se va mentine accentuat, iar fenomenele specifice instabilitătii atmosferice vor apărea izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade în Dealurile de Vest si 36 de grade în estul Munteniei.

SAMBATA si DUMINICA – Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în toate regiunile, iar valorile termice se vor mentine sub cele climatologic specifice acestei perioade.

sursa: romaniatv.net.

Cookies