VREMEA

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI pentru URMĂTOARELE ZILE. Cum va fi vremea în WEEKEND

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI VINERI. Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, când se va înregistra o temperatură maximă de 35…36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 19…21 de grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI SÂMBĂTĂ. Vremea se va menţine călduroasă, caniculară după-amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă va fi de 20…21 de grade.

ÎN ŢARĂ

PROGNOZA METEO VINERI. În sudul şi estul ţării vremea va fi călduroasă, local caniculară la amiază, cu precădere în Câmpia Română. În aceste regiuni se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 29 şi 36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi izolat va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic.

În vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele deluroase și montane, vremea va fi în general instabilă și se va răci, temperaturile maxime se vor situa între 24 de grade in Dealurile de Vest şi Maramures, temporar înnorările vor fi accentuate și local se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe arii restrânse vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp, mai ales la munte şi în nord-vestul extrem. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 16 și 24 de grade, uşor mai scăzute în depresiunile intramontane, spre 14 grade în setul Transilvaniei.

PROGNOZA METEO SAMBATA. In sudul şi estul ţării vremea va fi călduroasă, local caniculară la amiază în Câmpia Română, unde şi disconfortul termic va fi mai accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade in Maramures și 36 de grade în Lunca Dunării, Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza și seara. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului la munte, în Moldova, Maramureş şi zona de munte, local în Transilvania și doar izolat în restul teritoriului. Punctiform vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

TENDINŢA

Ultima zi a acestei săptămâni, dar şi primele două zile ale săptămânii viitoare vor aduce temperaturi şi mai ridicate, atât ziua cât şi noaptea ceea ce va duce la un stres termic asupra organismului mult mai ridicat decât până acum, mai ales că acest val de căldurp durează deja de aproape două săptămâni. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în partea de sud a țării, iar noptile vor fi tropicale in multe zone din tara. Totusi, vor fi si perioade de timp in care alte fenomene extreme se vor semnala peste unele zone din tara, respectiv aversele cu tunete fulgere, rafale de vant si caderi de grindina. Acestea vor fi prezente mai cu seama in vestul şi nord-vestul teritoriului, precum si in zonele de munte.

sursa: romaniatv.net.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button