VREMEA

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Cum va fi vremea în Capitală în următoarele trei zile

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se racoreste usor si in Capitala, atmosfera e mai respirabila, cu maxime de 30..32 gr la umbra, cu cer variabil si vant ceva mai sprinten.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi frumoasa, cu cerul mai mult senin, dar calduroasa, cu maxime la umbra de 31..32 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Şi in capitala temperaturile mai cresc putin, vremea va fi aproape caniculara, cu 33, chiar 34 grade la umbra in centru si disconfort termic destul de accentuat. Cerul va fi mai mult senin iar vantul abia daca ajunge la moderat.

ÎN ŢARĂ

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea se va răcori şi în sud şi in sud-est, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice perioadei, în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade in Bucovina si in estul Transilvaniei şi 32 de grade in sudul Munteniei si al Olteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, local la munte, în sud-vest şi în centru şi doar izolat în restul teritoriului. Pe areale foarte restranse se pot acumula cantitãţi de apã de peste 15…20 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla mai alert în regiunile sud-estice, iar pentru scurt timp si în celelalte regiuni, in timpul aversselor.

PROGNOZA METEO MARŢI. Valorile termice cresc usor sise vor situa peste normele climatologice în majoritatea regiunilor, cu maxime cuprinse între 25 de grade în Transilvania şi 33 de grade, izolat, în Lunca Dunãrii. Vor fi înnorãri temporare în vest, in centru şi zona de munte, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtã duratã, descãrcãri electrice şi unele intensificãri ale vântului. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi astfel de fenomene vor fi doar izolat.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va deveni cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, local canicularã dupa amiazã în sudul extrem. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 gr in estul Transilvaniei şi 36 de grade in lunca Dunarii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în regiunile intracarpatice precum şi la munte, unde local, îndeosebi în cursul nopţii, se vor semnala averse şi descãrcãri electrice. Izolat vor fi condiţii de grindinã, iar cantitãţile de apã pot fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor.

TENDINŢA

Vremea rămâne canicular în sud-est şi joi, maximele urmând să ajungă pana la 37 grade la umbra, dar in vest, in nord si in centru se raceste accentuat chiar, astfel incat vor fi si maxime de doar 19..20 de grade. De vineri temperaturile scad chiar si cu mai bine de 10 grade si in sud-est si astfel vremea va deveni racoroasa in toata tara si se va menţine aşa peste weekend.

Ploile nu lipsesc in acest interval, dimpotriva, joi in vest, in nord si in centru apoi, nopatea mai ales in jumatatea de est vor fi averse însoţite de descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat cantitãţile de apã vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindinã.Spre sfarsitul saptamanii, vineri mai ales, instabilitatea atmosfericã va fi accentuatã în nordul, centrul şi estul ţãrii unde mai cad ploi de vara insotite de fulgere si tunete iar in celelalte zone astfel de fenomene vor fi pe arii mai restranse.

sursa: romaniatv.net


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button