Prognoza meteo ANM. Vremea schimbă foaia în București. Cod Galben în Capitală și Portocaliu în jur | UPDATE

18 aug. 2021
260 Afișari
Prognoza meteo ANM. Vremea schimbă foaia în București. Cod Galben în Capitală și Portocaliu în jur | UPDATE
Prognoza meteo ANM. Vremea schimbă foaia în București. Sursă foto: unsplash.com

Prognoza meteo ANM. Vremea schimbă foaia în București. Meteorologii spun că sunt așteptate ploi cu fulgere și tunete după-amiază. De asemenea, mai multe zone din România sunt vizate de avertizări meteorologice de instabilitate atmosferică, de tip Cod Galben și Cod Portocaliu.

UPDATE: Prognoza meteo ANM anunță furtuni la noapte. Suntem sub cod Galben în Capitală până mâine dimineață.

Știre inițială:

Prognoza meteo ANM. Vremea schimbă foaia în București, potrivit informațiilor oficiale transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Prognoza meteo ANM. Vremea schimbă foaia în București

Meteorologii au publicat prognoza meteo specială pentru Capitală în intervalul 18.08.2021 ora 10:00 – 19.08.2021 ora 08:00.

Recomandăm și: Cea mai veche și mai frumoasă Casă de Târgoveț din vremea Bucureștiului fanariot rezistă și astăzi. Cine-a construit-o atât de bine? Cum?

Astfel, începând de miercuri de la ora 10:00 și până joi, la ora 08:00, valorile termice vor fi în scădere față de ziua precedentă. Temperatura maximă se va situa în jurul a 32 de grade Celsius, iar minima
se va situa între 16 și 17 grade Celsius.

În special după orele amiezii, înnorările se vor accentua și vor fi perioade în care se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și posibil grindină. Cantităţile de apă pe intervale scurte de timp sau prin acumulare vor depăși 10 – 15 l/mp și izolat peste 25 l/mp.

Zonele afectate de avertizările meteo

Sursă foto: Captură/ meteoromania.ro.

Mai multe zone din România sunt vizate de avertizări meteorologice de instabilitate atmosferică, de tip Cod Galben și Cod Portocaliu. Pe lângă Capitală, 27 de județe sunt afectate vijelii cu grindină, tunete și fulgere.

Recomandăm și: O toaletă ecologică așteaptă la o trecere de pietoni din București de câteva zile. Oamenii au început să râdă, dar situația e delicată

Meteorologii au emis o avertizare meteorologică de tip Cod Galben, valabilă în intervalul 18 august, ora 10:00 – 19 august, ora 08:00. Fenomenul vizat: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină. Astfel de fenomene vor fi pe parcursul zilei de miercuri (18 august) în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania și în nord-estul Olteniei, iar în noaptea de miercuri spre joi (18/19 august) și în Dobrogea. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 – 40 l/mp.

Administrația Națională de Meteorologie transmite că astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.

A fost emisă și o avertizare meteorologică de tip Cod Portocaliu, valabilă în intervalul 18 august, ora 14:00 – 19 august, ora 06:00. Fenomenul vizat: instabilitate atmosferică accentuată.

Astfel, în nordul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, precum și local în Carpații Meridionali și Orientali vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70 – 90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30 – 40 l/mp și izolat 50 – 70 l/mp.

Cookies