Prognoza meteo ANM. Vreme instabilă în București, avertizări meteo în țară

25 aug. 2021
179 Afișari
Prognoza meteo ANM. Vreme instabilă în București, avertizări meteo în țară
Prognoza meteo ANM. Vreme instabilă în București, avertizări meteo în țară. Sursă foto: B365.ro

Prognoza meteo ANM. Pe timpul zilei vremea se menține caldă în București, dar pe seară se accentuează instabilitatea atmosferică. Meteorologii au emis avertizări de tip cod galben și cod portocaliu valabile aproape în toată țara.

Prognoza meteo ANM. Vreme instabilă în București, avertizări meteo în țară, potrivit informațiilor oficiale transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Prognoza meteo ANM. Vreme instabilă în București

Meteorologii au emis prognoza specială pentru București valabilă în intervalul 25 august 2021, ora 10:00 – 26 august 2021, ora 10:00.

Recomandăm și: Părăginita piscină cu valuri de la Lido din București are o soră geamănă și vie la Budapesta. A noastră e crăpată, a ungurilor e minunată

Astfel, vremea se menține călduroasă pe tot parcursul zilei de miercuri, însă pe seară se va accentua instabilitatea atmosferică. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului, posibil să existe vijelii, tunete și fulgere, dar și ploi (cantitățile de apă vor fi între 3 și 8 l/mp, iar izolat vor depăși 10 l/mp).

Temperatura maximă din Capitală se va situa în jurul valorii de 31 de grade Celsius, iar minima va fi de 17 – 18 grade Celsius.

Avertizări meteo în țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări meteo de tip Cod Galben și Cod Portocaliu, de instabilitate atmosferică valabile în aproape toată țara.

Recomandăm și: Gata cu plasticul în România. Guvernul interzice bețișoarele de urechi și alte produse de unică folosință. Sistem de colectare separată a PET-urilor la nivel național

Astfel, meteorologii au emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă în intervalul 25 august 2021, ora 10:00 – 26 august 2021, ora 10:00. Fenomenul vizat: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul de timp menționat, în partea de sud-vest, sud, centrul și estul României vor exista averse, fulgere și tunete (descărcări electrice), intensificări ale vântului, vijelii, iar izolat va fi și grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25 – 40 l/mp.

Meteorologii transmit că fenomene de acest fel vor exista pe arii restrânse și în restul Munteniei.

ANM a emis și o avertizare de tip Cod Portocaliu valabilă în intervalul 25 august 2021, ora 12:00 – 26 august 2021, ora 08:00. Fenomenele vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată.

Astfel, în intervalul de timp menționat mai sus, local în Transilvania, Moldova, la munte, dar și partea de nord a Olteniei și a Munteniei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat va apărea și grindina.

În intervale scurte sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 30 – 40 l/mp și izolat 50 – 70 l/mp.

Sursă foto: Captură/ meteoromania.ro
Cookies