Prognoza meteo ANM. Toamna începe să-și intre în drepturi în București

28 aug. 2021
196 Afișari
Prognoza meteo ANM. Toamna începe să-și intre în drepturi în București
Prognoza meteo ANM. Toamna începe să-și intre în drepturi în București

Prognoza meteo ANM. Toamna începe să-și intre în drepturi în București. Meteorologii transmit că sunt așteptate ploi atât în Capitală, cât și în țară.

Prognoza meteo ANM. Toamna începe să-și intre în drepturi în București, potrivit informațiilor oficiale transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Prognoza meteo ANM

Meteorologii transmit că vremea de sâmbătă (28 august) va fi instabilă, iar din punct de vedere termic, va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în jumătatea nord-vestică a României. În restul țării, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă, chiar ușor peste acestea în partea de sud-est.

Recomandăm și: Primul caz de infecţie cu virusul West Nile în București. Din fericire nimeni nu a murit, dar autoritățile au lansat un avertisment privind țânțarii

În majoritatea regiunilor din țară, vor exista înorări temporar accentuate, ploi ce vor avea și caracter torențial, fulgere și tunete și izolat va apărea grindina.

Cantitățile de apă înregistrate local, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor fi de peste 25 – 30 l/mp. În partea de sud a Banatului și zona deluroasă și montană a Olteniei și în partea de nord-vest a Munteniei se vor înregistra cantităţi de apă de peste 40 – 50 l/mp.

ANM transmite că în partea de sud-est a țării, astfel de fenomene vor exista pe arii restrânse, cu intensitatea redusă.

La munte vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari pe crestele Carpaţilor Meridionali, local în regiunile sudice şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului, îndeosebi asociat averselor.

Temperaturile maxime se vor sita între 18 și 19 grade Celsius în dealurile vestice și în vestul Transilvaniei și 30 – 31 de grade Celsius în Muntenia. Temperaturile minime se vor încadra între 11 și 22 de grade Celsius. Izolat, mai ales în sud-est, dimineața și noaptea va fi ceață.

Toamna începe să-și intre în drepturi în București

Meteorologii transmit că vremea de sâmbătă din București se va încălzi ușor față de zilele trecute.

Recomandăm și: Începe iMapp Bucharest 2021 în curând. Show-uri de video mapping și concert Subcarpați în Piața Constituției

Cerul va fi temporar noros și vor fi perioade cu ploi cu tunete și fulgere, cu o probabilitate mai mare pe parcursul nopții.

Vântul va sufla moderat în Capitală. Temperatura maximă se va situa între 30 și 31 de grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 18 – 19 grade Celsius.

Cookies