Prognoza meteo ANM pentru București. Vin ploile și furtuni, dar nu scăpăm de caniculă

19 iul. 2021
535 afișări
Prognoza meteo ANM pentru București. Vin ploile și furtuni, dar nu scăpăm de caniculă
Prognoza meteo ANM pentru București. Vin ploile și furtuni, dar nu scăpăm de caniculă. Sursa foto: b365.ro

Prognoza meteo ANM pentru București nu prea ne dă pace în zilele următoare. Meteorologii ne-au anunțat că în Capitală vin ploile și furtuni, dar nu scăpăm totuși de caniculă, poate doar în cazul în care stăm în casă cu aerul condiționat setat pe temperatura minimă. Încercați să nu deschideți ferestrele când e căldura mai mare, dacă nu vreți să simțiți pe propria piele disconfortul termic accentuat.

Prognoza meteo ANM pentru București a venit și nu este o plăcere. Oamenii de la meteo zic că după colți ne așteaptă ploile și furtuni, însă, cu toate acestea, nu scăpăm de caniculă și disconfort termic accentuat.

Vremea caniculară în București, mai ales la prânz

Meteorologii spune că vremea în București se va menține călduroasă până marți. Mai mult, temperaturile maxime vor atinge chiar și 36 de grade, așa că mare atenție. Mai mult, idicele de temperatură-umezeală va depăși pragul critic, mai transmite ANM, adică Administrația Națională de Meteorologie.

Dacă tot vrei să știi cum e vremea, vezi aici Când scăpăm de caniculă în București. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni 

Disconfort termic accentuat, combinat cu niște instabilități atmosferice de toată frumusețea

Mai mult, se pare că indicele temperatură-umezeală (ITU) urmează să depășească pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic, lucru care va fi resimțit pe deplin. Din această noapte încep și instabilitățile atmosferice, așa că să vă așteptați la ploi furtunoase cu fulgere și tunete puternice.

Azi, pe zi, temperaturile maxime vor fi de 34 – 36 de grade, iar cele minime de 19 – 22 de grade. Meteorologii mai spun că între orele 9.00 – 20.00, instabilitatea atmosferică se va accentua. Acest lucru va fi resimțit mai intes în special în a doua parte a zilei. Atunci vor fi înnorări, averse ce vor avea caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Aveți mare grijă, s-ar putea să avem parte de cantităţi de apă însemnate. Totuși, există și o parte bună, temperaturile de mâine vor fi uşor mai scăzute faţă de ziua de azi și vom înregistra undeva la 31 – 33 de grade, însă disconfortul termic se va menţine la un nivel ridicat, adică o să ne fie cald în continuare.

Prognoza meteo pentru luni în București

Luni, adică azi, în București, vremea se va menține caniculară, cu disconfort termic accentuat. Pe parcursul zilei cerul va fi mai mult senin, dar de la noaptea probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi în creștere, adică vom avea furtuni violente. Vor fi posibile averse descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în această perioadă.

Cum va fi vremea de marți în Capitală

Ziua de mâine, va aduce odată cu prognoza meteo ANM în București o instabilitatea atmosferică accentuată, iar în a doua parte a zilei şi în prima parte a nopții vor fi înnorări. Alături de acestea vom avea parte de averse ce vor avea și caracter torențial, cu descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în toată Capitala. Se pot înregistra cantităţi de apă însemnate în anumite zone, dar măcar mai scad puțin temperaturile cu 2-3 grade.

Cookies