Prognoza meteo ANM pentru București. Ultima zi de caniculă, de mâine vine ploaia răcoroasă

05 aug. 2021
363 afișări
Prognoza meteo ANM pentru București. Ultima zi de caniculă, de mâine vine ploaia răcoroasă
Prognoza meteo ANM pentru București. Ultima zi de caniculă, de mâine vine ploaia răcoroasă. sursa foto: antena3.ro

Prognoza meteo ANM pentru București. Ultima zi de caniculă în Capitală. De mâine, potrivit meteorologilor, vine ploaia răcoroasă peste oraș. Pare să fie și cazul, după ce am avut parte de săptămâni cu adevărat încinse în ultima perioadă.

Prognoza meteo ANM pentru București. Ultima zi de caniculă, de mâine vine ploaia răcoroasă

Vremea pare să schimbe foaia începând din această seară. După caniculă ne așteaptă furtuni puternice în București.

Prognoza meteo ANM în București pentru joi

Avem prognoza meteo pentru următoarele zile din București, iar conform meteorologilor ANM aceasta se va schimba de la o zi la alta. Astfel, de azi până mâine dimineață vremea va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat. Totuși, pe seară, cerul va începe să fie variabil cu nori convectivi și intensificări ale vântului. Astfel, din această noapte vin aversele torențiale, cu vijelii, grindină și numeroase fulgere pe cerul Capitalei. La prânz, temperatura maximă va ajunge la 36-37 de grade Celsius la umbră, în timp ce pe seară aceasta se va situa în jurul pragului de 19-21 de grade.

Prognoza meteo ANM pentru vineri în Capitală

Totuși, de mâine, adică de vineri, până sâmbătă dimineață, temperaturile or să scadă semnificativ, combinate cu înnorări temporare și extrem de accentuate. Meteorologii spun că pe tot parcursul zilei vor fi averse, descărcări electrice și seriase intensificări ale vântului, dar de scurtă durată. Temperatura medie va scădea cu cel puțin 5 grade, până la 30-31 de grade Celsius, în timp ce valorile minime se vor situa la 17-19 grade.

Canicula este pe final, dar vin vijeliile de august

Meteorologii mai spun că zilele de caniculă extremă sunt pe final în București și în țară, însă acestea sunt înlocuite cu vijelii în toată România. Prima furtună din Capitală va avea loc chiar în această seară. Experții meteo se tem că vom trece dintr-o extremă în alta, iar oamenii sunt avetizați să fie atenți la informările meteo pentru a evita un posibil pericol.

Prognoza meteo ANM pentru București. Ultima zi de caniculă, de mâine vine ploaia răcoroasă

„De mâine începând (joi – n.r.) – încă mai avem caniculă mâine în sudul țării și în București – dar încep și instabilitățile în toată țara, inclusiv în București, din orele serii, ne putem aștepta la vijelii. Există o informare care ne spune că până sâmbătă dimineață întraga țară va fi sub aceste instabilități și vom avea iarăși vijelii, ploi torențiale, descărcări electrice, episoade de grindină, intensificări de vânt. Așa că, dacă scăpăm în sud de caniculă, vin furtunile – în toată țara vin furtunile”, a transmis Roxana Bojariu, expert climatolog ANM, la Digi24.

Ce se va întâmpla în luna august în București

Expertul mai spune că după ce se vor termina furtunile din București și din țară, temperaturile vor mai crește, însă valul de căldură nu va mai fi așa de puternic. Totuși, lucrurile se pot schimba rapid și trebuie să fim atenți la informările meteo.

„Dar lucrurile se pot schimba foarte rapid, e bine să urmărim toate actualizările, chiar dacă, așa cum arată acum informațiile, luna august pare să fie destul de liniștită din punct de vedere al temperaturilor foarte ridicate. Dar, încă o dată, estimările prognostice cu anticipație mai mare nu sunt tot atât de precise ca prognozele de zi cu zi. Pe de altă parte, ele indică ce se întâmplă față de o referință medie, nu pot să prognozeze fenomenele extreme”, a mai transmis Bojariu.

Prognoza meteo ANM pentru București. Ultima zi de caniculă, de mâine vine ploaia răcoroasă

Cookies