Prognoza meteo ANM pentru București. Revine canicula în Capitală în acest weekend

09 iul. 2021
135 Afișari
Prognoza meteo ANM pentru București. Revine canicula în Capitală în acest weekend

Prognoza meteo ANM pentru București. Revine canicula în Capitală în acest weekend potrivit informațiilor oferite de meteorologi. Mai multe zone din țară au intrat deja sub o avertizare de cod galben de caniculă, în special nordul și vestul țării.

Ce spune prognoza meteo pentru Capitală. Meteororologii anunţă vremea călduroasă în cea mai mare parte a României, inclusiv în București, iar pe alocuri chiar caniculară. În oraș se anunţă maxime de până la 33 de grade în aceste zile, fiind o vreme perfectă de plimbat sau mers la ștrand în weekend.

Mai mult, în aceste zile disconfortul termic va fi foarte ridicat, după ce indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Să vă pregătiți, zic.

Prognoza meteo pentru București

Vineri, în București, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Pe alocuri ar putea să mai apară și nori, anunță ANM. Temperatura minimă va fi de vreo 17-19 grade, iar maxima se duce spre 33 de grade în jurul prânzului.

Cum va fi vremea în weekend în Capitală

Weekendul se apropie cu pași repezi, așa că vezi aici ce poți face în weekend în București.

Prognoza meteo de sâmbătă pentru București

Mâine, adică sâmbătă, vremea se va menține extrem de călduroasă, însă și frumoasă ca aspect, spun meteorologii într-un mod artistic, cu cerul mai mult senin pe toată durata zilei. Mai mult, vântul va sufla slab și moderat, cât să mai liniștească puțin căldura dogoritoare. Temperatura maximă va fi de 31-32 de grade, iar cea minimă de 15-17 grade, pe timpul nopții.

Prognoza meteo de duminică pentru Capitală

Duminică, în București, vremea va fi în continuare călduroasă. Mai mult,  disconfortul termic va crește serios, în timp ce cerul va fi variabil, mai mult senin, în special dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32-33 de grade, cu minime de 18-20 de grade.

De luni vine canicula

Trebuie să ne pregătim, pentru că de luni începe adevărata caniculă și în Capitală. Vremea va rămâne călduroasă în continuare, iar disconfortul termic se va accentua și mai mult. Meteorologii mai spun că cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei. Totuși,  condițiile pentru averse și descărcări electrice vor fi extrem de reduse. Temperatura maximă va fi de 32-33 de grade, poate și mai mult, iar cea minimă de 17-19 grade.

Cookies