Prognoza meteo ANM pentru București. Doar citind-o îți vine să leșini. Revin zilele caniculare când nu trebuie să stai în soare | UPDATE

09 aug. 2021
353 Afișari
Prognoza meteo ANM pentru București. Doar citind-o îți vine să leșini. Revin zilele caniculare când nu trebuie să stai în soare | UPDATE
Prognoza meteo ANM pentru București. Doar citind-o îți vine să leșini. Revin zilele caniculare când nu trebuie să stai în soare sursa foto: Claudiu Popa

Prognoza meteo ANM pentru București parcă te face să leșini doar dacă o citești, fără să mai fie nevoie să o simți pe pielea ta. După cum ați citit și în titlu în Capitală revin zilele caniculare, alea de e cald de mori și nu prea trebuie să stai în soare. Unde mai pui că timp de trei zile (da, da până miercuri) o să avem parte de un cod galben de caniculă pentru București și alte 19 județe, deci aproape jumătate de țară. Vezi mai jos și harta, iar dacă ești în concediu, felicitări! Ai prins vreme extraordinar de bună.

UPDATE: Cod galben de furtuni în aproape jumătate de țară, aproape de București.

ANM a mai revenit luni cu un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Acesta se află în vigoare până la ora 23.00 în 21 de județe aproape de București, dar fără să fie și Capitala inclusă.

Averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…45 l/mp, zice ANM.

Mai mult, fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul țării, mai atrage atenția meteorologii.

Știre inițială:

Prognoza meteo ANM pentru București este fierbinte, fierbinte. Dacă nu ai treabă pe afară mai bine stai în casă pentru că de astăzi revin zilele caniculare când nu trebuie să stai în soare.

De asemenea, disconfortul termic va fi unul ridicat pe tot parcursul acestor trei zile, în toată zona Capitalei, cel puțin până miercuri seară, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), între orele 10:00 și 22:00.

S-ar putea să te intereseze și asta, e mai veche, dar relativ actuală: Canicula din București poate ucide, la propriu. E așa de cald în Capitală că oamenii leșină pe stradă, iar mâine va fi și mai și. Nu ieșiți din casă dacă nu e musai!

Avertizare meteo specială pentru București în privința căldurii de

august

ANM spune că în intervalul 9 august, ora 10:00 – 11 august, ora 22:00, în tot Bucureștiul și chiar în jurul lui, vremea o să fie extrem de călduroasă spre foarte caniculară în timpul după-amiezelor din următoarele trei zile. În același timp, disconfortul termic o să fie mai ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) o să atingă și chiar o să depășească lejer pragul critic de 80 de unităţi din care oamenii se resimt drastic dacă le trăiesc fără hidratare, grijă și umbră. Cu toate că termometrele nu vor mai trece de 40 de grade, valorile temperaturilor maxime din București se vor situa undeva între 34 şi 37 de grade de grade Celsius, în timp ce alea minime or să fie de vreo 18-21 de grade.

Dacă vă plac norii să știți că nu o să îi vedeți deoarece cerul o să fie mai mult senin. Totuși, avem câteva șanse de răcorire, după ce meteorologii ne-au avertizat că ar putea să fie și niște fenomene asociate instabilităţii atmosferice. Printre acestea numărăm: intensificări ale vântului, averse şi descărcări electrice, însă acestea vor fi posibile doar în după-amiaza zilei de marţi, 10 august 2021.

Pe asta o știți? V-ați plâns toată iarna că n-aveți căldură? Luați de-aici mers cu tramvaiele STB pe caniculă la preț aproape triplat 

Prognoza meteo ANM pentru București de luni

După ce ne-am bucurat oțâră de o vreme mai răcoroasă, de azi, 9 august, vremea din București redevine caniculară. Unde mai pui că indicele temperatură-umezeală (ITU) o să atingă iar și chiar să depășească uşor pragul critic de 80 de unitãţi al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 36…37 de grade, iar cea minimã de 19…21 de grade, scrie româniatv.net.

Prognoza meteo ANM pentru București de marți

Pentru mâine, adică marți, 10 august, meteorologii spune că vremea o să rămână canicularã cu disconfort termic mai ridicat. De asemenea vom avea parte de un cer variabil, cu câteva înnorări accentuate, însă doar temporar. Și mai ales după-amiaza şi seara, atunci când vor fi posibile și fenomene meteo mai intense cum ar fi mișcări bruște ale vântului și ceva averse cu descărcări electrice. Totuși, temperatura maximă o să fie de 35 de grade și asta la umbră, în timp ce aia minimă, de noapte, se duce spre 20 de grade.

Atenționare cod galben de caniculă timp de trei zile în 19 județe

Prognoza meteo ANM pentru București este cam aceeași pentru toată țara de parcă meteorologii i-au dat copy paste. De asemenea, ANM a mai emis o un Cod galben de caniculă valabilă pentru 19 judeţe din sud-vestul şi sudul ţării în zilele de 9, 10 şi 11 august, adică în aceeași perioadă ca cel din București. Până miercuri dimineaţa o să transpirăm de numa-numa.

Potrivit meteorologilor, în zilele de luni, marți și miercuri în sud-vestul şi sudul ţării disconfortul termic va fi extrem de ridicat şi local va fi caniculă, cu temperaturi cuprinse între 34 şi 38 de grade și minime care rar vor trece sub 20 de grade.9

Ce județe sunt vizate

Judeţele vizate sunt: Argeş, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Timiş, Vâlcea, şi municipiul Bucureşti.

Prognoza meteo ANM pentru București. Doar citind-o îți vine să leșini. Revin zilele caniculare când nu trebuie să stai în soare

Cookies