Prognoza meteo ANM pentru București. Continuă canicula dogoritoare în Capitală. Ne așteaptă zile de foc

29 iul. 2021
185 afișări
Prognoza meteo ANM pentru București. Continuă canicula dogoritoare în Capitală. Ne așteaptă zile de foc
Prognoza meteo ANM pentru București. Continuă canicula dogoritoare în Capitală. Ne așteaptă zile de foc sursa foto: Kanal D

Prognoza meteo ANM pentru București arată că nu scăpăm de caniculă, chiar dacă azi-noapte a fost o furtună cum rar mai vezi. Totuși, joi continuă canicula dogoritoare din Capitală, cu temperaturi de peste 40 de grade și disconfort termin ridicat. Ne așteaptă zile de foc sub incidența unui cod portocaliu de caniculă, cel puțin până sâmbătă.

Prognoza meteo ANM pentru București continuă trendul din această săptămână, când este în vigoare un cod portocaliu de caniculă. Continuăm să avem parte de un disconfort termic ridicat și ne așteaptă zile cu adevărat de foc cel puțin până sâmbătă, asta dacă nu se va prelungi codul impus de ANM în București și alte trei sferturi de România.

Ce spune prognoza meteo ANM de joi cu privire la vremea din București

Prognoza meteo ANM pentru joi, 29 iulie, arată că în București vremea urmează să fie în continuare caniculară, alături de un disconfort termic ce continuă să fie extrem de ridicat și accentuat. Cu toate că azi-noapte am avut parte de o furtună apărută aproape din nimic, cu vânt puternic, vijelie și fulgere, astăzi cerul Capitalei va fi mai mult senin. Totuși, vom avea o serie de înnorări în cursul serii, însă, spun meteorologii, probabilitatea pentru fenomene asociate instabilității atmosferice va fi relativ redusă. De asemenea, vântul va sufla în general slab, cu toate că aseară avea 70-75 de kilometri pe oră. În același timp, temperatura maximă va fi situată undeva în pragul valorii de 37-38 de grade, iar cea minimă de 19-22 de grade, însă aceasta ar putea fi resimțită mai puternic în oraș.

Citește și despre nebunia de azi-noapte: Furtună puternică în București și Ilfov, alertă meteo ANM. Mesaj RO-ALERT transmis de autorități: COD PORTOCALIU de vijelii UPDATE

Cum va fi vremea vineri în Capitală, la început de weekend

Vineri, când începe weekendul, ar fi bine să vă gândiți la un drum spre mare sau munte, dar să nu stați în București. Vremea din Capitală se va menține în continuare caniculară, peste valorile normale pentru această perioadă, chiar dacă este vară. De asemenea, disconfortul termic o să fie și mai accentuat, așa că aveți grijă și respectați regulile de bun simț pe timp de caniculă.

Evitați să ieșiți din casă, mai ales în oreșe de vârf și hidratați-vă corespunzător. În același timp, verul o să fie mai mult senin, dând soarelui șansa să își facă de cap, iar vântul o să bată în general slab. Meteorologii ANM mai avertizează că temperatura maximă o să fie în jurul valorii de 37 de grade, iar cea minimă de 20-22 de grade Celsius.

Vezi ce Măsuri urgente au fost luate în București după valul ucigător de caniculă. Puncte de asistenţa medicală şi de distribuţie a apei potabile amplasate în toate sectoarele din Capitală

Cum o să fie prognoza meteo în weekend, pe scurt

Pentru sâmbătă și duminică în București ne așteaptă tot o vreme caniculară, aproape că simt că mă repet și vă spune aceleași lucruri. În același timp, disconfortul termic o să fie la fel de accentuat, mai spun meteorologii ANM cu privire la Capitală. Atât sâmbătă, cât și duminică, temperaturile maxime vor fi de 38 de grade la umbră, cu un real feel mai ridicat, iar cele minime se vor ating 19-22 de grade, în special pe timpul nopții și dimineața devreme, înainte de răsăritul soarelui.

Cookies