Prognoza meteo. ANM a extins codul galben de vijelii și ploi în toată țara

10 iun. 2021
151 Afișari
Prognoza meteo. ANM a extins codul galben de vijelii și ploi în toată țara

Prognoza meteo. ANM a extins codul galben de vijelii și ploi în toată țara. Intră în vigoare de joi, ora 12.

Prognoza meteo. Avertizarea de cod galben emisă de ANM intră în vigoare de joi, ora 12 și vizează 31 de județe. Sunt așteptate ploi torențiale cu vijelii și grindină.

ANM a extins codul galben

Potrivit informațiilor transmise de ANM, alerta Cod galben este în vigoare joi între orele 12.00 și 23.00. În Oltenia, Maramureș, nordul Moldovei, local în Muntenia și în Transilvania, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Botoșani, Bacău, Vrancea, Buzău, Giurgiu, Teleorman și Olt.

În același timp, ANM a emis o informare meteo valabilă până duminică, ora 23.00, care anunță perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.

Aceste fenomene se vor semnala joi, vineri și sâmbătă (10, 11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul și centrul teritoriului. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde toate regiunile.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Prognoza meteo pentru București

Meteorologii au emis prognoza specială pentru intervalul 10 iunie, ora 12:00 – 13 iunie, ora 23:00.

Îndeosebi în cursul după-amiezelor din Capitală, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 5…10 l/mp și izolat posibil peste 15…20 l/mp.

Temperaturile maxime vor fi în general de 25…27 de grade, iar cele minime de 13…16 grade. Duminică (13 iunie), valorile termice vor fi în scădere astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade.

Cookies