Prognoza meteo. ANM a emis un cod galben de caniculă în București. Seara sunt așteptate vijelii

03 aug. 2021
114 Afișari
Prognoza meteo. ANM a emis un cod galben de caniculă în București. Seara sunt așteptate vijelii
Prognoza meteo. ANM a emis un cod galben de caniculă în București. Seara sunt așteptate vijelii

Prognoza meteo. ANM a emis un cod galben de caniculă în București. Seara sunt așteptate vijelii, iar temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Prognoza meteo. ANM a emis un cod galben de caniculă în București. Seara sunt așteptate vijelii, potrivit informațiilor transmise de meteorologi.

Prognoza meteo. ANM a emis un cod galben de caniculă în București

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică de tip Cod Galben, valabilă în intervalul 3 – 5 august 2021. Fenomenul vizat: disconfort termic ridicat. Județele vizate de atenționarea tip Cod Galben: București, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța.

Recomandăm și: Regina de pe terenul de handbal e de-acum și stăpâna unui Regat de Gheață. “Iceball”, afacerea care a aruncat-o pe Oana Manea în viața de business din București

Astfel, meteorologii transmit că în sudul și sud-estul României, disconfortul termic se va menține ridicat și pe arii restrânse va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.

Temperaturile maxime vor fi între 33 și 36 de grade Celsius, iar temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade Celsius.

Sursă foto: meteoromania.ro.

Seara sunt așteptate vijelii în Capitală

ANM a emis și prognoza specială pentru Capitală, valabilă în intervalul 03.08.2021 ora 10:00 – 05.08.2021 ora 22:00.

Recomandăm și: România se va coace, de-a dreptul, sub un dom de căldură. Ce este acest fenomen meteo extrem și cum se manifestă

Astfel, începând cu ziua de marți, 03 august 2021, ora 9:00 și până miercuri, 04 august 2021, ora 9:00, temperaturile din București ne dau pace și vor fi mai scăzute decât în zilele precedente. Temperatura maximă va fi de 32 – 33 de grade Celsius. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge și va depăși ușor pragul de 80 de unități al disconfortului termic.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi seara, când vor fi posibile averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă se va situa în jurul a 20 de grade Celsius.

Miercuri, 04 august 2021, începând cu ora 9:00 și până joi, 05 august 2021, ora 22:00, căldura va persista în București, iar disconfortul termic va fi ridic, mai ales în cursul după-amiezilor. 34 de grade Celsius va fi temperatura maximă de miercuri, iar joi se vor înregistra 36 – 37 de grade Celsius.

Temperatura minimă se va situa între 19 și 22 de grade Celsius. Cerul va fi variabil și trecător, mai ales în cursul serilor, vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică.

Cod galben de vijelii

ANM a emis și o atenționare meteorologică de tip Cod Galben, valabilă în intervalul 03 august 2021, ora 10:00 – 04 august 2021, ora 10:00. Fenomenul vizat: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

17 județe sunt vizate: Cluj, Alba, Suceava, Harghita, Neamț, Bacău, Vaslui, Covasna, Vrancea, Galați, Tulcea, Brăila, Buzău, Prahova, Brașov, Argeș și Dâmbovița.

Astfel, vor exista perioade cu instabilitate atmosferică accentuată: la munte, în Moldova, nordul Munteniei și al Dobrogei. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25 – 45 l/mp.

Sursă foto: meteoromania.ro.
Cookies