ȘTIRI

PROGNOZA METEO 21-23 AUGUST: VREMEA DEVINE INSTABILĂ ȘI VINE PLOAIA – METEO BUCUREȘTI, LA MARE

PROGNOZA METEO BUCURESTI, VREMEA

În capitală, JOI, 21 AUGUST, 17…18 grade în zori, din nou mai scăzută în zona preorăşenească spre 13 grade. Soarele ne însoţeşte pe toată durata zilei, norii sunt numai de decor, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temeperatura se apropie de pragul de caniculă, aşadar o după-amiază cu 34 de grade, desigur înregistrate la umbră.

PROGNOZA METEO LA MUNTE

Frontul atmosferic rece, ce intră prin nord-vestul ţării, determină accentuarea instabilităţii în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar seara şi noaptea şi în restul zonei montane. Sunt aşteptate averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua şi aspect de vijelie. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar pe arii restrânse cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi va cădea grindină. Temperatura aerului va marca o scădere faţă de ziua anterioară, în special în masivele montante din vestul şi nordul ţării.

PROGNOZA METEO LA MARE, VREMEA

La mare urmează încă o zi de vară frumoasă şi caldă. Soarele va străluci în voie, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări mai ales în orele după-amiazii. Vor fi 28 de grade la Mangalia, Neptun, Navodari si Gura Portitei. Apa mării va avea o temperatură de aproximativ 25 de grade.

PROGNOZA METEOVREMEA

În sud o nouă zi însorită, dar prea caldă. Maximele trec bine de 30 de grade, iar în Lunca Dunării se atinge starea de caniculă, aşadar 35 de grade la Giurgiu. Izolat în zona de câmpie se va atinge pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic. Spre seară în dealurile subcarpatice şi la munte, pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice.

Dobrogea are parte numai de soare. Maxima va fi de 29 de grade la Constanţa şi de 31 de grade la Tulcea.

În Moldova urmează o zi caldă de august, cu 33 de grade la Galaţi şi Focşani, 32 de grade la Iaşi şi Bacău şi 29 de grade la Suceava. Sunt valori ce depăşesc mediile climatologice ale datei de 21 august, cu aproximativ 4…5 grade. În jumătatea de nord a regiunii unde, se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice și vor fi condiții de grindină. Izolat, cantitățile de apă vor atinge și depăși 20 l/mp.

VREMEA PE DOUA ZILE

Vineri, 22 AUGUST, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi rafale de vânt, local în zona de munte şi izolat în rest. Spre seară şi noaptea, aceste fenomene îşi vor face apariţia şi în cea mai mare parte a Olteniei şi Munteniei. Ploile vor avea şi caracter torenţial, şi izolat, îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi în Subcarpaţii Getici, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi va cădea grindină. Maximele se vor încadra între 19 grade în Bucovina şi 31 de grade în Lunca Dunării.

În capitală, cel mai probabil spre seară şi noaptea vor fi averse şi descărcări electrice. Va fi o maximă de cel mult 29 de grade.

Sâmbătă vremea va fi în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în regiunile intracarpatice, dar şi în Dobrogea şi Muntenia şi pe arii mai restrânse în rest. Izolat cantităţile de apă vor fi importante. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile sudice.

Şi în capitală sunt aşteptate ploi scurte de vară, cu tunete, fulgere şi intensifcări de scurtă durată ale vântului. Temperatura continuă să scadă, astfel maxima termică va fi de 26…27 de grade.

Sursa: realitatea.net


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button