Profu’ de mate de la semafor, omul cu care poți să te întâlnești în București. Le predă copiilor, apoi îi ascultă, iar cine a fost atent și știe e răsplătit cu bani

07 iun. 2023
5052 Afișari
Profu' de mate de la semafor, omul cu care poți să te întâlnești în București. Le predă copiilor, apoi îi ascultă, iar cine a fost atent și știe e răsplătit cu bani
Profu' de mate de la semafor, omul cu care poți să te întâlnești în București. Le predă copiilor, apoi îi ascultă, iar cine a fost atent și știe e răsplătit cu bani. Sursa foto: Tik Tok/ @iordacons

În timp ce aștepta la semafor, un profesor de matematică le-a oferit o lecție copiilor nevoiași, după care i-a recompensat. Fapta bună a bărbatului a ajuns virală pe Tik Tok.

Fiecare răspuns corect era recompensat cu bani

Iordache Mihail este un profesor de matematică care pregătește mai mulți copii din București și din Câmpina pentru proba de bacalaureat, oferindu-le meditații. Anul trecut a absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnice din București.

În urmă cu câteva zile, Mihail a postat un clip video pe pagina sa de Tik Tok, în care a arătat cum le preda lecții de matematică unor copii nevoiași. Copiii veniseră la el pentru a-i cere bani, însă acesta a preferat să îi învețe o lecție de bază a matematicii. Dacă cei mici răspundeau corect, erau recompensați cu bani, așa că era necesară puțină concentrare.

Profesorul de matematică le-a predat numerele pare și impare copiilor, după care i-a ascultat din lecție, exact ca la școală.

Care sunt numerele pare?” i-a întrebat profesorul pe copii

Aceștia i-au spus corect numerele pare de la 0 la 10, iar Mihail i-a recomepnsat. Ulterior, i-a pus să dea câte un exemplu de număr par mai mare decât 10, însă aici nu au mai răspuns corect.

Mihail le-a mai explicat lecția încă o dată, după care le-a cerut să dea câte un exemplu de număr impar.

De data aceasta, unul dintre copii a răspuns bine și a fost recompensat. Ulterior, Mihail a văzut că cei mici au înțeles într-o oarecare măsură lecția și i-a felicitat, bucurându-se că a putut să facă o faptă bună.

Clipul video a strâns aproape 2 milioane de vizualizări

 

Clipul video postat pe Tik Tok a strâns aproape 2 milioane de vizualizări, peste 160.000 de aprecieri și sute de comentarii. Majoritatea internauților l-au felicitat pe bărbat pentru atitudine și l-au încurajat să mai facă fapte bune.

Felicitări pentru ceea ce faci! Pe lângă faptul că le dai un bănuț, îi și înveți ceva!” a scris R.

Pe lângă bani, cei mici s-au ales și cu o lecție de matematică gratuită care, cu siguranță, le va fi de folos în viitor.

Te-ar putea interesa și:

Cookies