Profesorul universitar din București, acuzat că a ucis o femeie acum 18 ani, trimis în judecată

de:
10 iun. 2016
0 Afișari
Profesorul universitar din București, acuzat că a ucis o femeie acum 18 ani, trimis în judecată

 Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti  anunță că au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului PĂCURARIU DAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

În noaptea de 26/27 iunie 1998, în timp ce se afla în locuinţa victimei F. M.-G., inculpatul PĂCURARIU DAN a agresat-o pe aceasta cu un corp dur, aplicându-i mai multe lovituri, cu o intensitate deosebită, cauzând astfel zdrobirea craniului, în urma leziunilor grave suferite victima decedând la scurt timp.

Agresiunea a fost comisă în contextul degradării relaţiei dintre inculpat şi victimă, ca urmare a manifestărilor excesive de gelozie ale inculpatului, acesta devenind extrem de posesiv (o urmărea pe victimă la locurile de muncă, pe stradă, o aştepta perioade lungi de timp pe holul blocului, o suna în mod frecvent cu scopul de a verifica unde este şi la ce oră ajunge acasă etc.), victima şi inculpatul având o viziune diferită asupra relaţiei.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparţin inculpatului, în vederea garantării reparării pagubei produse părţilor civile.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Bucureşti în vederea judecării cauzei.

Păcurariu are 55 de ani și preda la Universitatea Hyperion. Pe data de 8 martie 2016, la 18 ani de la comiterea crimei, profesorul a fost reţinut şi prezentat la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare.

Cookies