BAZAR

Profesorul de la Jean Monnet, acuzat de viol: Vreau să revin în învăţământ

„Nu am ajuns din întâmplare în acel liceu cu pretenţii. În acest liceu am ajuns în urma unui examen naţional de titularizare, unde am luat media 8.30, iar în urma unei repartizări am ajuns în acest liceu de elită, liceu nu de fiţe şi regret s-a ajuns la aşa ceva probabil şi din vina mea. Mama lucrează la o biserică, tata este decedat, mai am o soră. Şi sportul şi filosofia se îmbină, şi zeii din Olimp erau filosofi. Încă de mic am avut şi eu visul meu, mi-am dorit să ajung ca cei pe care îi vedeam, ca cei din Genraţia de Aur, îmi doream să ajung fotbalist, am terminat şcoala de fotbal a domnului Viziru, mi-am dorit să mă bucur de frumuseţea acestui sport, prin înscrierea mea la o facultate, pentru a deveni antrenor de fotbal. Am ajuns profesor, iar de patru ani predau în unul din cele mai bune licee din Bucureşti, Al. Ioan Cuza, iar apoi am fost repartizat la Jean Monet. Am avut un salariu de 720 de lei”, a declarat Dan Vişan.

„Fiind şi profesor de sport, întotdeauna profesorii de sport sunt mai bine organizaţi, am organizat eu acea excursie. Eu m-am oferit. Aveam ore cu ea, era clasa a XI-a, venea la ore. Ne-am întors într-o duminică seara, luni am avut şcoala. Dacă există această prezumtivă acuzaţie nu mai intram niciodată în învăţământ, nu-mi stă în caracter să abuzez fizic de o elevă, niciodată nu am crezut că se va ajunge la aşa ceva. Nu am auzit absolut nimic, ne salutam pe holuri, unii elevi mai spuneau că vor să meargă cu mine în următoarea excursie. După a mai venit să-mi mai vorbească. Nu am mai avut ore”.

„Ce m-a apucat. Ea m-a apucat şi m-a băgat aici. Am greşit, am greşit enorm din punct de vedere etic, moral. Câteodată inima are raţiuni pe care mintea nu o poate înţelege. Este drăguţă. Din câte ştiu, oamenii sunt înzestraţi cu raţionamente. Am făcut un raţionament greşit. Am aflat ulterior că are 17 ani şi 18 luni. Dacă ştiam chestia asta nu se întâmpla. A împlinit 18 ani în decembrie.”, spune profesorul.

„Aş vrea să revin în învăţământ. Mi-aş dori”.

„Tinerele de astăzi sunt psihologic, fizic, aproape ca doamnele de 30 de ani, pentru că sunt foarte dezvoltate, trebuie să ai tărie de caracter să rezişti. A fost un act de nesăbuinţă!”.

„O scuz, nu am cum să o iert. Nu am puterea de a o ierta”, a spus profesorul Dan Vişan.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button