Profesorul de la Jean Monnet a fost arestat. El spune că fata s-a dezbărcat şi l-a aruncat pe pat

de:
18 nov. 2011
0 Afișari
Profesorul de la Jean Monnet a fost arestat. El spune că fata s-a dezbărcat şi l-a aruncat pe pat

Tribunalul Bucureşti a admis, vineri, recursul procurorilor împotriva deciziei magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 1, prin care profesorul de sport de la Liceul „Jean Monnet”, acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o elevă minoră, a fost lăsat în libertate, informează NewsIn.

Astfel, profesorul de sport Dan Octavian Vişan va sta 29 de zile în arest.

„Regret moral şi etic ce s-a întâmplat, am fost instigat, incitat să fac asta. Nu am crezut că se poate întâmpla. A venit la mine, s-a dezbrăcat , m-a aruncat spre pat şi mi-a zis: „Hai că ştiu că şi tu vrei acelaşi lucru”, a declarat profesorul în faţa judecătorilor, informează Evenimentul Zilei.

Decizia magistraţilor Tribunalului Bucureşti a fost luată cu majoritate de voturi, unul dintre judecători opinând în sensul respingerii recursului Parchetului.

Decizia este definitivă.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au judecat, vineri dimineaţa, recursul procurorilor împotriva deciziei din 5 noiembrie a Judecătoriei Sectorului 1, prin care profesorul de sport Dan Octavian Vişan, de la Liceul „Jean Monnet”, a fost lăsat în libertate.

Procurorul de şedinţă a susţinut, în faţa instanţei, că magistraţii de la judecătorie au respins în mod greşit propunerea de arestare preventivă a lui Vişan. Reprezentantul parchetului a arătat că, din dosarul cauzei, reiese că Vişan ar fi întreţinut, în repetate rânduri, la sfârşitul lunii octombrie, relaţii sexuale cu eleva sa minoră, în vârstă de 17 ani, în timpul unei excursii la Predeal.

De asemenea, în opinia parchetului, lăsarea în libertate a lui Vişan reprezintă un pericol concret pentru ordinea publică, având în vedere şi impactul negativ al presupuselor fapte asupra opiniei publice. Mai mult, a susţinut procurorul, din declaraţiile martorilor ar reieşi că profesorul i-ar fi făcut elevei avansuri în prezenţa mai multor colege, cărora le-ar fi făcut, la rândul lor, avansuri de natură sexuală.

Procurorul a susţinut că profesorul trebuie încarcerat timp de 29 de zile, deoarece ar fi profitat de vulnerabilitatea elevei sale, de vârsta fragedă a acesteia, precum şi de faptul că se afla sub influenţa alcoolului, consumat pe fondul unor probleme de natură familială. Procurorul de şedinţă a susţinut şi că profesorul de sport i-ar fi spus tinerei că o iubeşte şi că intenţionează să întemeieze o familie cu ea.

La rândul său, avocata lui Vişan a arătat că din probele anchetatorilor şi din declaraţiile martorilor nu ar reieşi că bărbatul ar fi profitat de calitatea sa de profesor sau că ar fi abuzat de elevă. Totodată, avocata a solicitat respingerea recursului parchetului şi cercetarea în libertate a clientului său.

În ultimul cuvânt în faţa instanţei, profesorul Dan Octavian Vişan a spus că regretă enorm cele întâmplat, din punct de vedere moral, dar că a fost „instigat, incitat şi provocat” să întreţină relaţii sexuale cu eleva sa.

Tribunalul Bucureşti a rămas în pronunţare în acest caz, iar decizia pe care urmează să o pronunţe va fi una definitivă.

Judecătoria Sectorului 1 a respins, pe 5 noiembrie, propunerea procurilor de arestare preventivă pentru 29 de zile a profesorului de la liceul bucureştean „Jean Monnet” care este acuzat de raporturi sexuale cu o elevă minoră, însă a decis ca acesta să nu părăsească Bucureştiul până la 3 decembrie. Decizia a fost atacată cu recurs de procurori.

Cadrul didactic, care are 27 de ani şi este profesor de sport, a fost audiat pe 5 noiembrie de procurori şi ulterior reţinut, după ce pe numele său a fost depusă o plângere penală de către tatăl unei eleve de 17 ani de la Liceul „Jean Monnet”, care l-a acuzat că ar fi violat-o.

Profesorul a fost suspendat din funcţie până la finalizarea anchetei în acest caz. El riscă să piardă şi dreptul de a preda.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a demarat propria anchetă, pentru a afla în ce condiţii a fost organizată excursia şi cum s-a desfăşurat aceasta.

Cookies