Profesorul care a organizat tabăra din Buşteni, în care o elevă a murit, condamnat la închisoare

de:
24 apr. 2014
0 Afișari
Profesorul care a organizat tabăra din Buşteni, în care o elevă a murit, condamnat la închisoare

Magistraţii Judecătoriei Sinaia l-au condamnat, miercuri, pe Mircea Lascu pentru ucidere din culpă la pedeapsa de un an şi şase luni de închisoare, instanţa interzicând totodată inculpatului dreptul de a mai organiza tabere de studiu sau orice astfel de activităţi similare, informează Rtv.net.

De asemenea, instanţa a admis în parte pretenţiile formulate de părinţii elevei, care s-au constituit părţi civile în proces, şi l-au obligat pe Mircea Lascu, alături de partea responsabilă civilmente Asociaţia „Math Time”, la plata sumei de 25.740 de lei cu titlu de despăgubiri materiale şi a sumei de 60.000 de lei cu titlu de daune morale. Totodată, profesorul şi asociaţia pe care a înfiinţat-o trebuie să plătească 10.950 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare efectuate de părţi, dar şi cheltuielile judiciare către stat în sumă de 5.000 de lei.

Decizia magistraţilor nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

O elevă de 13 ani din Bucureşti, care se afla în tabără, a decedat în luna ianuarie 2013 în urma unui stop cardio-respirator, ea fiind găsită în comă şi şoc hipotermic, cu o temperatură a corpului de 19,5 grade, după ce ar fi căzut de la etajul vilei în care era cazată şi a stat mai multe ore în ger.

Cookies