SMART CITY

Profesorii care iau mită, daţi afară din învăţământ

La început de an şcolar, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat că profesorii care iau mită vor fi daţi afară din sistem. De asemenea, judecătorii şi procurorii vor merge prin şcoli şi le vor explica elevilor riscurile la care se expun dacă încearcă, la rândul lor, să dea bani.

Prezent la festivităţile de deschidere a anului şcolar 2013 – 2014, ministrul Educaţiei a anunţat că Guvernul pregăteşte măsuri mult mai dure pentru cadrele didactice care fraudează concursurile şcolare. „Pe agenda Guvernului este o modificare la Legea Educaţiei prin care astfel de abateri să fi pedepsite imediat. Legea Educaţiei în momentul de faţă oferă unele instrumente prin care putem interveni în cazuri speciale şi de abateri. Veţi vedea actul şi el va fi supus dezbaterii publice. Am eliberat inspectori şcolari generali, inspectori şcolari adjuncţi, directori de specialitate, directori. Este o modificare la Legea Educaţiei prin care am discutat şi cu sindicatele”, a declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, citat de rtv.net.

Guvernul vrea să ia măsuri dure pentru profesorii şpăgari. Astfel, cadrele didactice care primesc mită vor fi date afară din învăţământ imediat, potrivit unui anunţ făcut luni dimineaţă de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, la România TV.

Noile măsuri, privind concedierea profesorilor şpăgari, vor fi discutate la Guvern.

În prezent, legea învăţământului nu prevede concedierea profesorilor surprinşi luând mită, ci doar suspendarea din funcţie a acestora, până la pronunţarea unei instanţe de judecată.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button